Όταν η μετακίνηση με ΙΧ όχημα και η στάθμευση γίνονται ανυπόφορα δύσκολη υπόθεση τότε δίνονται άλλες λύσεις.
Μέσα σε ένα μινι μπάς η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μαρία Τριανταφύλλα κάνει την διαδρομή από το λιμάνι προς το κέντρο της πόλεως της Ρόδου.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και επισκεπτών, ο Δήμος Ρόδου προσφέρει δωρεάν Χώρος Στάθμευσης στην Ακαντιά και δωρεάν μεταφορά στο Κέντρο. Σύμφωνα με τον Στέργο Παπαστέργη, εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο συγκοινωνιών, η τουριστική σεζόν βρίσκεται στην κορύφωσή της στην Ρόδο και τα κρουαζιερόπλοια αποβιβάζουν χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι θέλουν να περιηγηθούν στην πόλη, συνήθως με κάποιο ενοικιαζόμενο όχημα.
Έτσι, ξεκινώντας από τον χώρο στάθμευσης κοντά στο παλιό εμπορικό λιμάνι, το μίνι-μπάς εξυπηρετεί συχνά δρομολόγια, με τελικό προορισμό το Δημαρχείο Ρόδου και με 4 ενδιάμεσες στάσεις σε σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη ανά 15 λεπτά στις ώρες αιχμής και ανά ημίωρο τις υπόλοιπες ώρες.
Με συνεχείς παρεμβάσεις οι τοπικές αρχές προσπαθούν να βελτιώσουν τις μετακινήσεις επισκεπτών και κατοίκων. Όπως εξηγεί ο κ. Παπαστέργης «Αυτό δίνει μια ανάσα στο πρόβλημα της στάθμευσης που υπάρχει στο κέντρο κυρίως των τουριστών που ενοικιάζουν οχήματα για περιήγηση στην πόλη. Το ζητούμενο είναι να μάθουν να το χρησιμοποιούν και οι ντόπιοι και για αυτόν τον λόγο το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τον χειμώνα».
Το δωρεάν πάρκινγκ και η χρήση του μίνι-μπας από τις 7:00 το πρωί έως τις 23:30 το βράδυ, προσφέρει μια άνετη μετακίνηση στο κέντρο, μειώνει την κυκλοφοριακή επιβάρυνση και προστατεύει το ιστορικό κέντρο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος