Δωρεά μυελού των οστών-  Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από τον αριθμό «198»

Μια ιατρική εξέταση μπορεί να ανατρέψει σε μηδενικό χρόνο την ζωή ενός ανθρώπου.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Θοδωρής Πυλιώτης, σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό ρεπορτάζ παρουσιάζει μια ξεχωριστή ιστορία, που δεν πρέπει να περάσει αδιάφορα από τον τηλεοπτικό δέκτη.

Όταν η Δέσποινα Βουχούρη στην Χίο έμαθε ότι έπασχε από λευχαιμία, ο κόσμος της ανετράπη μονομιάς. Η συνέχεια μιας τέτοιας διάγνωσης είναι δεδομένη. Εκτός εάν… εάν είναι τόσο τυχερή που βρεθεί ένας συμβατός δότης μυελού των οστών, ο οποίος θα της δώσει την δυνατότητα να ζήσει. 

Στην μακρινή Δράμα ένας νεαρός άνδρας ηλικίας 40 ετών, ο Σάκης Βαλαβάνης, ζούσε την καθημερινότητα της οικογενειακής του ζωής, αλλά έβλεπε, άκουγε τις ιστορίες των ανθρώπων που είναι τόσο αβοήθητοι. Τι θα μπορούσε να κάνει για να τους ανακουφίσει από το φορτίο που τους βάραινε;

Δωρεά μυελού των οστών-  Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από τον αριθμό «198»

Μια απόφαση και δυο λεπτά από τον χρόνο του τον οδήγησαν στο «Όραμα Ελπίδας», για μια απλή λήψη σιέλου. Ένα μικρό δείγμα που θα φυλασσόταν και θα κτυπούσε το καμπανάκι στους γιατρούς εάν κάποτε κάποιος θα ήταν γενετικά συμβατός μαζί του.   

Αυτή η στιγμή ήρθε και του τηλεφώνησαν ότι μια ασθενής μπορούσε να σωθεί εάν έδινε μυελό των οστών.  

Ο κ. Βαλαβάνης, χωρίς δεύτερη σκέψη έσπευσε και έγινε δότης. Δεν γνώριζε την γυναίκα που θα έσωζε, δεν ήξερε τι θα ακολουθούσε. Μόνο ότι μπορούσε.

Λίγο πριν από την σωτήρια επέμβαση, ο δότης από την Δράμα συμμετείχε με την σύζυγο και τα παιδιά του στην μικρή γιορτή που διοργάνωσε ο γιός της κ. Βουχούρη, η οποία τον συνάντησε για πρώτη φορά στην αυλή του σπιτιού της.

Δωρεά μυελού των οστών-  Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από τον αριθμό «198»

Ήταν ο άνθρωπος με τον αριθμό 198, όπως τον είχαν καταγράψει στο κέντρο λήψης δειγμάτων. Έτσι, ξεκίνησε το ταξίδι ζωής και για τους δυο. Μια αγκαλιά και δάκρυα ευγνωμοσύνης έχει η κ. Βουχούρη για τον σωτήρα της, καθώς και ευχαριστίες για τους γιατρούς του νοσοκομείου Μεταξά, που έδωσαν μάχη για να την σώσουν.

«Όλοι να προσπαθήσετε να γίνετε εθελοντές, για να δώσετε ζωή στον διπλανό σας. Ήταν ότι πιο εύκολο έκανα στην ζωή μου και με έκανε τον πιο  ευτυχισμένο άνθρωπο μετά την γέννηση των δυο παιδιών μου», είπε ο κ. Βαλαβάνης. Με συγκίνηση λέει πως αισθάνεται ότι έχει ψηλώσει ως άνθρωπος και είναι αυτό το μήνυμα που στέλνει, να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά του.

Δωρεά μυελού των οστών-  Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από τον αριθμό «198»

«Το αίμα ενός ανθρώπου κυλούσε μέσα μου και μου έδωσε ζωή», είναι τα λόγια καρδιάς της λήπτριας, που βλέπει την οικογένειά της πιο μεγάλη με τα νέα μέλη από την Δράμα.  

Δυο άνθρωποι έλαβαν το πιο σημαντικό δώρο στην ζωή τους. η κ. Βουχούρη, ως λήπτρια και ο κ. Βαλαβάνης ως δότης. Άραγε πόσοι μπορούν να πουν ότι κατάφεραν να δώσουν ζωή σε έναν άνθρωπο; 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος