Δολοφονία Άλκη: Στα δικαστήρια και ο 12ος εμπλεκόμενος – Αλ. Κούγιας: Αναζητείται και 13ος

Στον εισαγγελέα προσήχθη σήμερα ο 22χρονος που εμπλέκεται στη δολοφονία του Άλκη, ο οποίος αρνείται ότι είχε σχέση με τον οργανωμένο οπαδικό χώρο και απλά έκανε μια εξυπηρέτηση σε φίλο του με το αυτοκίνητο του. Ο 22χρονος πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου.

Ο 12ος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη τόνισε ότι δεν εγκατέλειψε το όχημα, ούτε γνώριζε για τον οπλισμό που μετέφεραν οι υπόλοιποι και την επικείμενη επίθεση. Θα πρέπει, ωστόσο, να εξηγήσει στην ανακρίτρια γιατί το αυτοκίνητο του ήταν το πρώτο που έφτασε στην οδό Γαζή, στην περιοχή της Χαριλάου το βράδυ της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, όπως φαίνεται από το βίντεο που είναι στη διάθεση των αρχών.

Η οικογένεια του 22χρονου εξέδωσε χθες ανακοίνωση όπου αναφέρεται ότι δεν συμμετείχε στην δολοφονία. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «Παρουσιάστηκε αυτοβούλως, σήμερα στις 8.30 το πρωί, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος, οδηγός του γκρι POLO που σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του ΑΛΚΗ. Δηλώνει ότι, δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας. Οι συγκατηγορούμενοι του, δεν έδωσαν έως σήμερα τα στοιχεία του, γιατί, πολύ απλά, πλην ενός, δεν τον γνωρίζουν (δεν τους έχει, ούτε τον έχουν ξανασυναντήσει). Βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο εκκίνησης του επεισοδίου, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Του ζητήθηκε και άκριτα δέχτηκε, να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, 3 άτομα, τα δύο άγνωστα του, στη Χαριλάου. Δεν γνώριζε ότι οι συγκατηγορούμενοι του μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειται επίθεση σε άλλα άτομα. Στο επεισόδιο δεν συμμετείχε κατά κανένα τρόπο. Όπως αποδεικνύεται από το σύστημα εντοπισμού (GPS) του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, βρισκόταν συνεχώς εντός αυτού, εν κινήσει, σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της επίθεσης, μη έχοντας καν οπτική επαφή. Αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης του και θέτει τον εαυτό του στην κρίση της δικαιοσύνης. Είναι συγκλονισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του στην οικογένεια του Άλκη και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των υπολοίπων παιδιών που τραυματίστηκαν».

Την ίδια στιγμή, προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες, μετά την απολογία του, ο 20χρονος Αλβανικής καταγωγής, ο όποιος παραδόθηκε για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη. Και αυτός πήρε αποστάσεις από την άγρια επίθεση, ωστόσο, υπέδειξε στην 7η τακτική ανακρίτρια ποιος κρατούσε το δρεπάνι και ποιος το μαχαίρι. Η ανάκριση είναι διεξοδική και κρατά για τον καθένα από τους φερόμενους ως δράστες τουλάχιστον δυόμιση ώρες. Ο 20χρονος που επέβαινε στο δεύτερο αυτοκίνητο ανέφερε ότι είχε περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση, ότι δεν κρατούσε μαχαίρι ή κάποιο άλλο αντικείμενο και ότι δεν χτύπησε τον Άλκη ούτε κάποιον από τους φίλους του.

Πριν από λίγο, ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι έχει πληροφορίες πως αναζητείται από τις αρχές ο 13ος εμπλεκόμενος στη δολοφονία του 19χρονου. Ο κ. Κούγιας θα ζητήσει το υπόλοιπο της δικογραφίας, ενώ όπως είπε θα ζητήσει να ερευνηθούν σε βάθος ενός χρόνου όλες οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν οι φερόμενοι ως δράστες της άγριας επίθεσης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος