Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Μουσικές Κωμωδίες από το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Στανίση

Με νέες εκδηλώσεις υποδέχεται το φθινόπωρο ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στις οποίες ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν. Μετά τη διοργάνωση του «Καλλιτεχνικού Ιουνίου 2023» και την ολοκλήρωση της Καλοκαιρινής Απασχόλησης παιδιών από 5-12 ετών με τα Πολιτιστικά και Αθλητικά  “Summer Camp”, η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.Α.Π.,), με επικεφαλής την Πρόεδρο, Βίκυ Κανέλλου, παρουσιάζουν το Πολιτιστικό πρόγραμμα του Φθινοπώρου. Αρχής γενομένης με δύο μουσικές κωμωδίες του Θεάτρου Σκιών του Χρήστου Στανίση.

  • Πέμπτη, 7/9, 8μμ, Πολιτιστικό Κέντρο Ασβεστοχωρίου «Ο Γάμος του Μπαρμπαγιώργου»                                                                                                                                                        
  • Πέμπτη, 14/9, 7.30μμ, στο Σινέ Πυλαία «Ο Καραγκιόζης στο πανηγύρι».

Τις παραστάσεις συνοδεύει ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων με τους:  Μιχάλης Αναστασίου (λαούτο, ούτι, τραγούδι), Μελίνα Μπιτζίδου (σαντούρι, τραγούδι) Χρήστος Δανάς (βιολί). Ο Χρήστος Στανίσης έχει διδάξει λαϊκό θέατρο και θέατρο σκιών στη δραματική σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. και σε ιδιωτικές σχολές θεάτρου. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Έχει σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια για το θέατρο. Φιγούρες του φιλοξενούνται στο μουσείο του φεστιβάλ του Τσεν-Τσουν στη Ν. Κορέα, στο El Topic της Tolosa, στην Ισπανία, στο Théâtre Royal du Péruchet στις Βρυξέλες, στο Λαογραφικό Μουσείο Νάξου και σε διάφορες συλλογές ιδρυμάτων και ιδιωτικές.         

Στις παραστάσεις καλεί τους πολίτες ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Ξεκινάμε τον Σεπτέμβριο αισιόδοξα και με καλή διάθεση και θέλουμε να μεταδώσουμε θετική αύρα στους συμπολίτες μας.  Για τον λόγο αυτό διαλέξαμε για αρχή στις εκδηλώσεις μας δύο μουσικές κωμωδίες του περίφημου Θεάτρου Σκιών του συμπατριώτη μας Χρήστου Στανίση, κατάλληλες για μικρούς και μεγάλους θεατές».  

Από τη μεριά της η Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.Α.Π., Βίκυ Κανέλλου δήλωσε ότι «και οι δύο παραστάσεις απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, από 3 ετών μέχρι 103, εύχομαι να περάσουμε όλοι όμορφα και αυτή είναι μόνο η αρχή… Έχουμε προγραμματίσει και άλλες εκδηλώσεις σε όλες τις δημοτικές ενότητες και είναι ο δικός μας τρόπος να ευχηθούμε καλό φθινόπωρο με θετική διάθεση και υγεία».

Πηγή: Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος