Δήμος Πυλαίας– Χορτιάτη: Πάνω από 70 ζευγάρια παιδικά παπούτσια διανεμήθηκαν σε κοινωνικές δομές

Πάνω από 70 ζευγάρια παιδικά παπούτσια διανεμήθηκαν στη δράση που διοργάνωσε με επιτυχία το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πρόγραμμα που υλοποιεί το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, δύο κοινωνικές δομές οι οποίες λειτουργούν στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη από το 2018, συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και μεταξύ των άλλων αρμοδιοτήτων τους διοργανώνουν δράσεις ευαισθητοποίησης και κοινωνικής ενδυνάμωσης.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, μοιράστηκαν περισσότερα από 70 καινούρια ζευγάρια παιδικά παπούτσια της εταιρείας TOMS σε παιδιά ηλικίας 1 έως 18 ετών οικογενειών ενταγμένων σε Κοινωνικές Δομές του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Παράλληλα διανεμήθηκε εκπαιδευτικό υλικό που παρείχε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη Eλένη Γιαννούδη, η οποία τόνισε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών και ότι ο δήμος θα είναι πάντοτε δίπλα στα παιδιά που χρήζουν βοήθειας. Ακόμη παραβρέθηκαν ο Ιωάννης Ματαλιωτάκης κοινωνικός λειτουργός της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», καθώς και η  Όλια Παναγιωτοπούλου εκπρόσωπος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Θεσσαλονίκη ΚΕΔΗΘ.

Το «Μαζί για το Παιδί» είναι μια Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που από το 1996 βοηθούν και στηρίζουν παιδιά, νέες και νέους, καθώς και  οικογένειες που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια.

Κατά τη διάρκεια της δράσης τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα και επιβεβλημένα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία των συμμετεχόντων και όλων των εμπλεκόμενων στελεχών σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος