Δήμος Παύλου Μελά: Τίμησε τον Δημήτρη Κυρσανίδη με τους 4+1 παγκόσμιους τίτλους στο Παρκούρ

Ο Δημήτρης Κυρσανίδης ή αλλιώς DK, ο οποίος μέσα στο 2022 έγραψε ιστορία, φιλοξενήθηκε στο Δημαρχείο Παύλου Μελά και τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη, μέλη της Διοίκησης και υπηρεσιακά στελέχη, για τους 5 συνολικά παγκόσμιους τίτλους στο Παρκούρ ή μάλλον ορθότερα για τους 4+1, καθώς τον Οκτώβριο αναδείχθηκε στην Ιαπωνία πρώτος πρωταθλητής κόσμου στην ιστορία του αθλήματος, στο 1ο επίσημο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διοργάνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής.

Δήμος Παύλου Μελά: Τίμησε τον Δημήτρη Κυρσανίδη με τους 4+1 παγκόσμιους τίτλους στο Παρκούρ

Δημήτρης Κυρσανίδης: Πολίτης του Δήμου Παύλου Μελά και Παγκόσμιος «Πρεσβευτής» του Παρκούρ

Ο 27χρονος καταξιωμένος Έλληνας αθλητής έχει κερδίσει την αγάπη του κόσμου και την αναγνώριση των αντιπάλων του, μέχρι να φτάσει όμως στην κορυφή, έχει διανύσει μια μακρά πορεία στο Παρκούρ, η οποία ξεκίνησε στα 12 του από τις γειτονιές της Σταυρούπολης. Τα άλματα, οι τούμπες και τα εντυπωσιακά φλιπ έγιναν η καθημερινότητά του.

Εδώ και δεκαπέντε χρόνια, παρά την έλλειψη ειδικών χώρων, γυμνάζεται, μαθαίνει και προωθεί το Παρκούρ ως ένα κανονικό και αναγνωρισμένο άθλημα.

Δήμος Παύλου Μελά: Τίμησε τον Δημήτρη Κυρσανίδη με τους 4+1 παγκόσμιους τίτλους στο Παρκούρ

Για δύο συνεχόμενα χρόνια (2014 & 2015) κατέκτησε την πρώτη θέση στην παγκόσμια πρόκληση του Red Bull Art of Motion, στη Σαντορίνη, ενώ μετρά αρκετές ακόμη διακρίσεις. Μεταξύ άλλων: 1η θέση στο Speed & 2η θέση στο Style Sofia Urban Zone Sport, στη Σόφια, 1η θέση στο Παγκόσμιο κύπελλο παρκούρ (Κατηγορία Freestyle) το 2019 στη Χιροσίμα, και 2η θέση στην κατηγορία speed run, 2η θέση στο Air Wipp Challenge το 2016, στο Χέλσινγκμποργκ, Σουηδία, 2η θέση στο Apex Movement International το 2016, στο Κολοράντο, 3η θέση στο Red Bull Art of Motion 2019 στη Ματέρα, (Ιταλία).

Αφιερώνει το μετάλλιο του Τόκιο, στον Θεό από τον οποίο πάντοτε λάμβανε βοήθεια και ο ίδιος ξεκινάει και τελειώνει τη μέρα του με προσευχή.

Επίσης το αφιερώνει στη σύζυγό του και γυναίκα της ζωής του Αλεξάνδρα που έζησε μαζί του τις αγωνιστικές του δυσκολίες των τελευταίων ετών με τραυματισμούς και ατυχίες. Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης έχασε πάνω από 18 μήνες λόγω τραυματισμού και κατάφερε να επιστρέψει μετά από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό και μάλιστα στα 27 του, ενώ οι περισσότεροι από τους άλλους διαγωνιζόμενους ήταν 17 και 18 ετών.

Ο Δημήτρης είναι ιδιαίτερα ενεργός στα κοινωνικά δίκτυα, στα οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και κυρίως στο Youtube και το TikTok με τα οποία ασχολείται επαγγελματικά τα τελευταία 2,5 χρόνια για να μπορέσει να βιοποριστεί.

Ευχαριστεί την οικογένειά του και τους φίλους του, που τον στήριξαν πάρα πολύ, τον Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής Βασίλη Τσολακίδη, ο οποίος ήταν δίπλα του καθώς και τον ορθοπεδικό Στέλιο Καπετανάκη, και το φυσικοθεραπευτήριο “Corpus Therapy”.

Επίσης ευχαριστεί την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Σταθόπουλο και όλο τον κόσμο που τον ακολουθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χαίρεται με τις επιτυχίες του.

Δημήτρης Δεμουρτζίδης: Ο Κυρσανίδης είναι είναι υγιές πρότυπο για τα παιδιά μας

«Καθώς ο αθλητισμός επέστρεψε μετά από την μεγαλύτερη υγειονομική κρίση του τελευταίου αιώνα, ετοιμαζόμαστε στον Δήμο Παύλου Μελά για τη μεγάλη γιορτή ‘’Τήνελλα Καλλίνικε’’ της 19ης Δεκεμβρίου με τις βραβεύσεις αθλητών και αθλητριών του τόπου μας που διακρίθηκαν στον αθλητισμό. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε τη χαρά να καλωσορίσουμε και να τιμήσουμε τον συμπολίτη μας Δημήτρη Κυρσανίδη στο Δημαρχείο Παύλου Μελά, για την παγκόσμια του επιτυχία στο Τόκιο πριν από μερικές εβδομάδες» ανέφερε ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και τόνισε ότι «ο Δημήτρης μοιράστηκε μαζί μας τις αθλητικές εμπειρίες και τα βιώματά του και στρέψαμε όλοι με αισιοδοξία το βλέμμα στο μέλλον. Ο Δημήτρης είναι ένα υγιές πρότυπο για μικρούς και μεγάλους και συμφωνήσαμε ότι τα παιδιά είναι χαρούμενα όταν έχουν στόχους, παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους, κάνουν αυτό που αγαπάνε και όχι αυτό που ‘’πρέπει να κάνουν’’ και προχωρούν στη ζωή τους, όσο μπορούν».

Πηγή: Δήμος Παύλου Μελά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος