Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Στο κοινωνικό κράτος όπως θα έπρεπε να είναι επικεντρώθηκε η συνάντηση Ανδρουλάκη-Δανιηλίδη

Φακέλους με στοιχεία, επιχειρήματα, επιστολές και διαμαρτυρίες για επτά ζωτικά θέματα του δήμου αλλά και της ευρύτερης Θεσσαλονίκης παρέδωσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης κατά τη σημερινή επίσκεψη του πρώτου στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Η επίσκεψη Ανδρουλάκη ξεκίνησε από το δημοτικό κατάστημα Νεάπολης και ολοκληρώθηκε με την παρουσία του στο Δημοτικό Ιατρικό Κέντρο του δήμου στην οδό Επταπυργίου.

Υποδεχόμενος τον Νίκο Ανδρουλάκη ο δήμαρχος τον καλωσόρισε και πριν τον συνοδεύσει στην αίθουσα συσκέψεων για την κοινή συνεδρίαση με τους αντιδημάρχους, τους στενούς του συνεργάτες και τους υποψηφίους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν το «παρών» μαζί με πλήθος κόσμου, τον ξενάγησε στον Συμβουλευτικό Σταθμό του δήμου που παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη αλλά και καθοδήγηση σε δημότες που αναζητούν εργασία.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε ο Σίμος Δανιηλίδης αναφέρθηκε αρχικά στον πρωτοποριακό ρόλο που διαδραματίζει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στα θέματα της κοινωνικής πολιτικής, γεγονός που του έχει αποδώσει πανελληνίως τον χαρακτηρισμό του δήμου της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Στο κοινωνικό κράτος όπως θα έπρεπε να είναι επικεντρώθηκε η συνάντηση Ανδρουλάκη-Δανιηλίδη

Αναφερόμενος στα δημοτικά ιατρεία Νεάπολης-Συκεών και το έργο που επιτελούν ο κ. Δανιηλίδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει η δημοτική αρχή για να μπορούν τα δημοτικά ιατρεία να συμβασιοποιηθούν με τον ΕΟΠΥΥ και να εξυπηρετούν όλους τους δημότες προφυλάσσοντας το οικογενειακό εισόδημα και εξοικονομώντας παράλληλα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) Αρίστος Γαλανός παρουσίασε τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι την τριετία που προηγήθηκε (2020-2022) εν μέσω πανδημίας τα δημοτικά ιατρεία πραγματοποίησαν 794.267 ιατρικές πράξεις αξίας 10.375.463,2 ευρώ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ήθελε ποτέ να δώσει έμφαση στο κοινωνικό κράτος γι’ αυτό και δεν ήταν ποτέ επιλογή της να παραχωρήσει αρμοδιότητες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους ΟΤΑ κάτι που είναι απαραίτητο για να περιοριστεί η πίεση στα νοσοκομεία όπως στο Παπανικολάου το οποίο επισκεφθήκαμε προηγουμένως».

Ένα ακόμα κορυφαίο ζήτημα κοινωνικής πολιτικής στο οποίο επικεντρώθηκαν οι δύο είναι η κοινωνική κατοικία με αφορμή την εγκατάσταση της πρώτης οικογένειας του δήμου σε διαμέρισμα του προγράμματος «Κάλυψη». Ο δήμαρχος επανήλθε στην πρόταση που έχει καταθέσει προ τετραετίας για την διεύρυνση του προγράμματος παραθέτοντας συγχρόνως στοιχεία για την κοινωνική κατοικία στην Ευρώπη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αποκάλυψε ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο για την Αυστρία. «Στη Βιέννη, είπε, το 1/3 των κατοικιών ανήκουν στην κατηγορία κοινωνική κατοικία».

Κοινή διαπίστωση του Ν. Ανδρουλάκη και του Σ. Δανιηλίδη ήταν ότι η προεκλογική εκστρατεία στη χώρα μας κινήθηκε σε μεγάλο βαθμό γύρω από θέματα που δεν ενδιαφέρουν τον πολίτη και δεν απασχολούν την καθημερινότητα του. «Το θέμα ήταν εσύ με ποιον θα πας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης για να καταλήξει: «Αυτά που λέμε εδώ γίνονται παντού στην Ευρώπη. Αυτό που δεν γίνεται είναι όσα πράττει και υποστηρίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη γι’ αυτό και δεν πρέπει να της δώσει ο λαός την απόλυτη κυριαρχία των 180 εδρών. Χρειάζεται ένα κράτος που θα λειτουργεί επιτελικά κι όχι το επιτελικό παρακράτος της ΝΔ που ήξερε να κάνει υποκλοπές και να πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλα αλλά όχι να πάρει πρωτοβουλίες για να στηρίξει πραγματικά την Αυτοδιοίκηση».

Στο Δημοτικό Ιατρείο της Επταπυργίου

Αμέσως μετά τη σύσκεψη στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης ο Σίμος Δανιηλίδης συνόδευσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στα Δημοτικά Ιατρεία της Επταπυργίου που διαθέτουν υπερσύγχρονα μηχανήματα ιατρικού ελέγχου τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα ποικίλων εξετάσεων. Από τεστ κόπωσης μέχρι σπιρομετρήσεις και από βυθοσκοπήσεις μέχρι τεστ PAP και αιμοληψίες.

Εκεί ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε εντυπωσιασμένος για το κτίριο, τον εξοπλισμό, την οργάνωση, τη στελέχωση των ιατρείων αλλά και τα καλά λόγια που άκουσε από τους ασθενείς για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Η θεματολογία της συζήτησης του δημάρχου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πέρα από τα δημοτικά Ιατρεία και την κοινωνική κατοικία αφορούσε τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και τη σημαντική προσφορά τους, τα ΚΔΑΠ, τη μεταφορά της ΔΕΘ στη Δυτική Θεσσαλονίκη προκειμένου να δημιουργηθεί στο κέντρο ένα μητροπολιτικό πάρκο και στη Σίνδο ένα εκθεσιακό-συνεδριακό κέντρο που θα τονώσει την περιοχή, η πράσινη μετάβαση και οι ενεργειακές κοινότητες όπως αυτή που δημιούργησε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με το δήμο Σιθωνίας, η επέκταση του προγράμματος της ΔΥΠΕ «Πλησίον της σύνταξης 55-67», η ανάδειξη της αναγκαιότητας άμεσης επέκτασης του μετρό στα δυτικά, η προώθηση λύσεων για ασφαλή προσβασιμότητα στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο που θα κατασκευαστεί με δωρεά του ιδρύματος Στ. Νιάρχος.

Στις συναντήσεις ήταν παρόντες οι υποψήφιοι βουλευτές του κινήματος στην Α΄ Θεσσαλονίκης Χάρης Καστανίδης, Αντώνης Σαουλίδης, Γιάννης Μαγκριώτης, Πέννυ Δαλαμπούρα, Γιώργος Πινακίδης, ο υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς Στέφανος Παραστατίδης και το μέλος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας και στέλεχος της ΚΕΔΕ Γεράσιμος Φεσσιάν.

Ο δήμαρχος δώρισε στον Νίκο Ανδρουλάκη ένα βιβλίο του Κώστα Νίγδελη με την ιστορία του δήμου και ένα έργο των ωφελούμενων των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ που αναπαριστά ένα πράσινο ανθισμένο δέντρο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ευχαρίστησε από καρδιάς για τη φιλοξενία και αποχωρώντας σχολίασε τα πράσινα γυαλιά, την πράσινη γραβάτα και την… πράσινη καρδιά του Σίμου Δανιηλίδη.

Πηγή: Δήμος Νεάπολης – Συκεών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος