Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Οι Κυριακές του Ιουνίου είναι «Κυριακές στο Άλσος»

Ραντεβού στα Δημοτικά Άλση Συκεών και Πεύκων δίνουν τις Κυριακές του Ιουνίου εκατοντάδες δημότες ηλικίας από 4 έως 12 ετών, συμμετέχοντας σε δεκάδες πρωτότυπες δράσεις, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κυριακές στο Άλσος», που διοργανώνει και φέτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Το Πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά τον περασμένο Σεπτέμβριο, ως συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πρασίνου και Περιβάλλοντος με την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) και αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από γονείς και παιδιά, η συμμετοχή των οποίων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση του θεσμού με νέες πρωτοβουλίες. 

Δημιουργική Ρομποτική, διαδραστικές μουσικές παραστάσεις,Family Yoga, βιωματικά περιβαλλοντικά εργαστήρια και εικαστικές δράσεις, επιστημονικά παιχνίδια και πειράματα, κουκλοθέατρο, εκπαιδευτικάπρογράμματα συναισθηματικής ενδυνάμωσης και σύνδεσης με τη Φύση, συνιστούν αυτή τη μοναδική δράση που, από τις 4 Ιουνίου και κάθε Κυριακή του Ιούνη, θα δώσει την ευκαιρία στους μικρούς φίλους και τις οικογένειές τους να ανακαλύψουν τον πολύτιμο θησαυρό που η φύση χαρίζει στη ζωή μας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη το να ζωντανεύουμε τα άλση μας με δράσεις που έχουν στο επίκεντρό τους τα παιδιά είναι επιλογή που αποδεικνύει την αξία που δίνουμε ως δημοτική αρχή στο πράσινο και τη ζωτική σημασία του στην καθημερινή μας ζωή. «Οι Κυριακές στο Άλσος υπογραμμίζουν την θεσμοθέτηση του Ιουνίου ως μήνα του περιβάλλοντος ως σημείο αναφοράς των προσπαθειών που καταβάλουμε διαχρονικά ώστε να κερδίσουμε τη μάχη του πρασινισμού του δήμου αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης η οποία έχει τη μικρότερη αναλογία τετραγωνικών μέτρων πρασίνου ανά κάτοικο σε ολόκληρη την Ευρώπη». 

Όπως σημειώνει η αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Παρή Γενίτσαρη «πρόκειται για έναν ξεχωριστό τρόπο για να γνωρίσουμε, να αισθανθούμε και να ζήσουμε αλλιώς το Άλσος. Μέσα από τις Κυριακές στο Άλσος επιχειρούμε να εξοικειώσουμε, να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τα παιδιά και ολόκληρη την οικογένεια για τη ζωτική σημασία που έχει το φυσικό περιβάλλον και η προστασία του στη ζωή μας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης επικεντρώνεται στην επιχείρηση ανάδειξης τόσο του Άλσους των Πεύκων (ΔΕΛΑΣΑΛ) όσο και του Άλσους Συκεών της περίφημης Δενδροφυτείας που «αξίζει να ζωντανεύουν ως χώροι εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, αθλητικών και  ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους αλλά και ως πόλοι έλξης επισκεπτών».

Το Δημοτικό Άλσος Πεύκων (ΔΕΛΑΣΑΛ), το παλιό φημισμένο κτήμα του Τζέκη Άμποτ, αποτελεί ένα «ζωντανό μνημείο», τμήμα της πολιτιστικής και ιστορικής μας κληρονομιάς, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της φύσης στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν ιστορικό Βοτανικό Κήπο με πλούσια βιοποικιλότητα, μία σύνθεση αρχιτεκτονικής και βλάστησης, με καλλιτεχνική και ιστορική σημασία, που χρονολογείται στις αρχές του 19ου αιώνα. 

Το Δημοτικό Άλσος Συκεών, γνωστό ως Δενδροφυτεία, αποτελεί έναν μοναδικό πνεύμονα πρασίνου, μια όαση δροσιάς και ξεκούρασης μέσα στη πόλη, χώρο ιδανικό για περίπατο, πικνίκ αλλά και αθλητισμό, τον οποίο καθημερινά επισκέπτονται εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι, ακόμη και από την ευρύτερη περιοχή. Στο Άλσος λειτουργεί αναψυκτήριο από το πρωί έως τα μεσάνυχτα, όπως και ένα από τα ωραιότερα θερινά σινεμά της Θεσσαλονίκης, το «ΣΙΝΕ ΑΛΣΟΣ».

Το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος