Δήμος Καλαμαριάς: Παρουσίαση του βιβλίου «Σταύρος Κουγιουμτζής – Άσε με πάλι να σου πω…»

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Βασιλική Νικολέττου – Σκάρλιου προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Γιώγλου «Σταύρος Κουγιουμτζής Άσε με πάλι να σου πω…» την Τρίτη 2 Μαΐου στις 8μμ στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».

Η συγγραφή του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος, ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2007 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτη του 2023.

Τo βιβλίο περιλαμβάνει μια μεγάλη, βιογραφική αφήγηση της συζύγου του Σταύρου Αιμιλίας Κουγιουμτζή, κείμενα από τις κόρες και την αδελφή του,  αποκλειστική συνέντευξη του Γιώργου Νταλάρα, μια σπάνια συνέντευξη του Κουγιουμτζή στον Μίμη Πλέσσα, αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς της δισκογραφίας του, συνεντεύξεις και κείμενα από συνεργάτες του στιχουργούς, ερμηνευτές, μουσικούς και ανθρώπους της μουσικής δημοσιογραφίας, αναφορά στη σχέση του με τον Μίκη Θεοδωράκη, τις συμμετοχές του στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού, επιλογή από δηλώσεις του στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καταλόγους με τα αγαπημένα του τραγούδια,  μια σειρά από «σκόρπια» κείμενά του, δημοσιεύματα και δηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τη μέρα που έφυγε από τη ζωή, αναλυτική δισκογραφία με όλες τις εκτελέσεις των τραγουδιών του στην Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλες γνωστές ή λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής και του έργου του. Προλογίζουν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β’, η σύζυγος του συνθέτη Αιμιλία Κουγιουμτζή και ο τραγουδοποιός Στάθης Παχίδης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Αιμιλία Κουγιουμτζή, ο «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου Γιώργος Κούδας, ο στιχουργός Φίλιππος Γράψας, ο Στάθης Παχίδης και ο συγγραφέας.

Η Λαϊκή Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς (ΚΕΔΚΑ) υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Βερνάρδου και επταμελής Λαϊκή Ορχήστρα θα παρουσιάσουν ένα απάνθισμα από τα μεγάλα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή. Θα τραγουδήσουν ο Ανδρέας Καρακότας, ο Μανώλης Χατζημανώλης, η Δήμητρα Αντωνακούδη και η Σίσσυ Πολυδώρου (φιναλίστ του «The Voice» 2023). Θα συμμετάσχει εκτάκτως, παίζοντας πιάνο ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με αριθμημένα δελτία εισόδου που θα δοθούν από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού. Τηλ.2313314577.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος