Δίκη Άλκη: Καταθέτουν οι φίλοι που ήταν μαζί του στην τελευταία βόλτα της ζωής του

Συνεχίζεται σήμερα 6 Φεβρουαρίου η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, με τις μαρτυρίες και των υπόλοιπων μελών της παρέας του 19χρονου που υπήρξαν και οι ίδιοι θύματα της πρωτοφανούς επίθεσης με οπαδικά κίνητρα στη Χαριλάου τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022. Το πρωί κατέθεσε ο δεύτερος φίλος του Άλκη που ήταν μαζί του εκείνο το μοιραίο βράδυ. Δέχτηκε κι εκείνος χτύπημα με το δρεπάνι, κατάφερε όμως να ξεφύγει και να βρεθεί από την οδό Γαζή στην Πλαστήρα. “Κοκάλωσα όταν είδα το δρεπάνι”, τόνισε χαρακτηριστικά. Στην αρχή δεν συνειδητοποίησε, όπως είπε, ότι τον είχαν χτυπήσει με το δρεπάνι και νόμισε ότι τον είχαν χτυπήσει με ξύλο, στη συνέχεια όμως είδε αίματα στο πόδι του και κατάλαβε τι είχε συμβεί. Πρόσθεσε δε, πως έδεσε την πληγή του με μία φόρμα που εντόπισε τυχαία σε έναν κάδο απορριμμάτων, ενέργεια, που, όπως του μετέφεραν αργότερα οι θεράποντες γιατροί, στάθηκε σωτήρια. Κατάφερε επίσης να δει το περιστατικό για 5-10 δευτερόλεπτα. Όπως είπε, πρόλαβε να ακούσει το “μη με χτυπάτε άλλο…βοήθεια ” του Άλκη.

Αναφερόμενος στο χρονικό της φονικής επίθεσης, ο μάρτυρας τόνισε ότι αντιλήφθηκε την παρουσία των δραστών, όταν έφτασαν μπροστά τους και τους ρώτησαν τι ομάδα υποστηρίζουν. «Μέτρησα 10 με 15 άτομα. Δεν κατάλαβα εκείνη την ώρα τι έγινε. Τους απαντήσαμε ότι είμαστε Άρης και ήρθαν κατά πάνω μας. Ήρθαν με επιθετικές διαθέσεις. Δεν διέκρινα πρόσωπα, φορούσαν λαιμουδιές, κουκούλες, μάσκες full face. Κρατούσαν μαχαίρια, δρεπάνια, ξύλα, ρόπαλα. Από αυτούς που είδα, οι περισσότεροι κρατούσαν κάτι», επισήμανε ο 20χρονος σπουδαστής, ο οποίος έμαθε για τον θάνατο του Άλκη μέσα στο ασθενοφόρο.  Στη συνέχεια κατέθεσε ο δεύτερος 20χρονος, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει εγκαίρως.

   Στις προηγούμενες δικασίμους, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν ο πατέρας, η μητέρα και η αδελφή του Άλκη, καθώς και ο 21χρονος φίλος του που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στην επίθεση, στα σκαλιά της πολυκατοικίας επί της οδού Γαζή.

Ο νεαρός αναγνώρισε τη συμμετοχή ενός εκ των κατηγορουμένων, λόγω του ύψους του και χρώματος των μαλλιών του, καθώς, όπως είπε, δεν φορούσε κουκούλα, όπως οι υπόλοιποι. 

Για την υπόθεση έχουν οριστεί ήδη αρκετές δικάσιμοι έως και τον Μάρτιο, ενώ ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η κατάθεση της ιατροδικαστή, σε μερικές ημέρες.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας τόνισε χαρακτηριστικά: “Θα βοηθήσουμε τη δικαιοσύνη να εκδώσει μία δίκαιη απόφαση”.

Οι 12 νεαροί που κάθονται στο εδώλιο, παραδέχονται τη συμμετοχή τους στην επίθεση, όλοι όμως αρνούνται ότι χτύπησαν τον Άλκη. Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και για απόπειρα (στην περίπτωση ενός εκ των τραυματισμένων φίλων του) από κοινού, ενώ, ένας εξ αυτών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου φίλου του Άλκη και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη. Όλοι τους κατηγορούνται και για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

   Τη διαδικασία παρακολουθούν οι γονείς του 19χρονου Άλκη, που, από την πρώτη μέρα της δίκης, βρίσκονται στην κατάμεστη αίθουσα του Κακουργιοδικείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος