Διεθνές Πανεπιστήμιο: Ο ρόλος του στη βόρεια Ελλάδα και τα προβλήματα των φοιτητών

Σημαντικός αναδεικνύεται ο ρόλος του ΔΙΠΑΕ στη βόρεια Ελλάδα. Το Διεθνές Πανεπιστήμιο έχει εννέα σχολές, 32 τμήματα και 60 ερευνητικά εργαστήρια και έδρα σε οχτώ πόλεις της περιφέρειας, ενώ διαθέτει και πολύ ενδιαφέροντα μεταπτυχιακά, ορισμένα από τα οποία απευθύνονται σε εξειδικευμένο προσωπικό.

Σύμφωνα με τον πρύτανη, Σταμάτη Αγγελόπουλο, όλα τα προγράμματα έχουν άμεση απορρόφηση στην αγορά εργασίας, ενώ στόχος είναι το Διεθνές Πανεπιστήμιο να εξελιχθεί σε ένα πανεπιστήμιο σύγχρονο, με επίκεντρο τον φοιτητή, ενώ, όπως τόνισε, είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην όποια μετακίνηση τμημάτων.

Φοιτητές του πανεπιστημίου, λένε ότι έχουν λυθεί πολλά από τα προβλήματα, ωστόσο, μένουν ακόμη αρκετά, ενώ υπάρχει ανησυχία σε σχέση με την αναγνώριση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων και κυρίως στα τμήματα των Μηχανικών. Επίσης, αναφέρθηκαν στα προβλήματα θέρμανσης και ψύξης στις υποδομές, ενώ επισήμαναν τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό. Όπως είπε ο κ. Αγγελόπουλος, ζητήθηκαν από το υπουργείο επισκέπτες καθηγητές για να αντιμετωπιστεί προσωρινά το θέμα, ενώ, σε ό,τι αφορά το κτηριακό είπε ότι το κεντρικό κτήριο είναι από το 1974, οπότε χρειάζονται νέα αμφιθέατρα. Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα της ψύξης- θέρμανσης που έθεσαν οι φοιτητές, είπε ότι υλοποιείται πρόγραμμα για τη μόνωση της ταράτσας, έχει ανατεθεί ήδη σε εργολάβο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι, ενώ για τις φοιτητικές εστίες και τη λέσχη, ο πρύτανης είπε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια και ότι η ποιότητα του φαγητού είναι εξαιρετική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος