Διαμαρτυρία κατοίκων για τα πλευρικά διόδια στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης

Περίπου 100 άτομα, κάτοικοι και αγρότες, συγκεντρώθηκαν το πρωί στη διασταύρωση της Χαλάστρας με την ΠΑΘΕ και έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο που οδηγεί στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Αθηνών, διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση της Εγνατίας Οδού να λειτουργήσει σταθμό πλευρικών διοδίων στην περιοχή. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μαθητές των σχολείων της περιοχής. Οι κάτοικοι δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν την κατασκευή διοδίων που θα τους επιβαρύνει οικονομικά, καθώς χρησιμοποιούν τον δρόμο αυτόν πολλές φορές καθημερινά.

Οι οδηγοί των φορτηγών για να αποφύγουν τα διόδια των Μαλγάρων περνούν μέσα από την Σίνδο και τη Χαλάστρα. Η απόφαση για την κατασκευή των διοδίων ελήφθη από το 2018, έτσι ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο. Όμως, αυτά τα πλευρικά διόδια θα επηρεάσουν όλους τους κατοίκους της περιοχής που θα πληρώνουν καθημερινά για να φτάσουν στις δουλειές τους στη Θεσσαλονίκη.

Δήμος και περιφέρεια έχουν προτείνει να γίνουν διόδια στη θέση κλειδί, έτσι ώστε και να μην αποφεύγουν οι οδηγοί φορτηγών τα διόδια  αλλά και να έχουν ελεύθερη διέλευση οι κάτοικοι της περιοχής.

Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος