Ένα μοναδικό τοπίο με μεγάλη βιοποικιλότητα, νερά και βουνά συνθέτουν τον πλούτο της Κερκίνης, που θα ζήλευαν ακόμη και οι Γάλλοι για να αναπτύξουν τουριστικά την περιοχή.
Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Αναστασιάδης, παρακολούθησε σχετική ημερίδα στις Σέρρες με την συμμετοχή δημάρχων από την Γαλλία, οι οποίοι δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την γαστρονομία της περιοχής!
Πάνω στα νερά της λίμνης Κερκίνης κυλά το μέλλον της ανάπτυξης για τον νομό Σερρών και γύρω από αυτήν στα μονοπάτια χαραγμένα από παλιά, που οδηγούν πεζοπόρους και ποδηλάτες να ανακαλύψουν το καταπληκτικό τοπίο και να παρατηρήσουν την απίστευτη χλωρίδα και πανίδα.
Οι Γάλλοι φημίζονται για την αγάπη τους στην ποδηλασία και είναι παγκοίνως γνωστός ο ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας. Όταν λοιπόν δυο Γάλλοι δήμαρχοι εκφράζουν ενθουσιασμό για το περιβάλλον της Κερκίνης και τις προοπτικές της μάλλον είναι ευχάριστη έκπληξη.
Η Κερκίνη συνδυάζει την ομορφιά του υδροβιότοπου με τον ορεινό όγκο και η συνεργασία με την Γαλλία θα ανοίξει νέους ορίζοντες, σημειώνει η Ελένη Τριανταφύλλου, διευθύντρια της αναπτυξιακής εταιρείας Σερρών. «Δημιουργείται ένα τουριστικό προϊόν με ταυτότητα, προσιτό και ξεχωριστό».
Στην Γαλλία τα περισσότερα δάση είναι ιδιωτικά και τα λίγα δημόσια δεν βρήκαν κάποιον πρόθυμο να τα αναλάβει. Ωστόσο, το αυστηρότατο νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την διέλευση, διανυκτέρευση, κατασκήνωση ή ότι άλλο παρά μόνο με την προϋπόθεση ότι οι επισκέπτες δεν θα μετακινήσουν ούτε πετραδάκι από την θέση του για να διατηρηθεί η ισορροπία στο περιβάλλον.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος