Διαγωνισμός «ΚΑΡΠΑ» με διακρίσεις μαθητριών από την Ηράκλεια

Βλέπω, ακούω, αισθάνομαι. Τρείς λέξεις, μια αναζωογόνηση, μια ζωή που σώθηκε, ένα χαμόγελο ικανοποίησης.  

Αυτά καταγράφει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Αναστασιάδης στο γυμνάσιο Ηράκλειας Σερρών. 

Ο Μαθητικός Διαγωνισμός σε δεξιότητες Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης δεν ήταν απλώς μια διαδικασία επιδείξεως ικανοτήτων για τα δεκάδες σχολεία που συμμετείχαν. Ήταν μια διαδικασία που ακολουθήθηκε με προσόντα την ψυχραιμία και την γνώση με αντίπαλο τον χρόνο.

Διαγωνισμός «ΚΑΡΠΑ» με διακρίσεις μαθητριών από την Ηράκλεια

Τελικά, οι μαθήτριες της Ηράκλειας επέδειξαν άρτια εκπαίδευση ενώ το συνολικό ποσοστό επιτυχίας στον συγκεκριμένο διαγωνισμό σε δεξιότητες ΚΑΡΠΑ στο σύνολο των μαθητών δημοτικών σχολείων, γυμνασίων, λυκείων και ειδικών σχολείων ξεπέρασε το 95%, δείχνοντας πως το μέλλον της αναζωογόνησης ανήκει πλέον στα παιδιά.

Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Βαφείδης, Διευθυντής του Γυμνασίου Ηράκλειας οι μαθήτριες του κατόρθωσαν να βρεθούν στις οκτώ καλύτερες ομάδες στον διαγωνισμό ΚΑΡΠΑ της βορείου Ελλάδος. «Η επιτυχία είναι ένας συνδυασμός από πολύ καλά παιδιά, καλούς μαθητές και καλούς εκπαιδευτικούς». Συνεκτικός ιστός της κοινωνικής προσφοράς η αγάπη για τους άλλους.

Η Ζωή Σουλικτσή, Σχολική Νοσηλεύτρια, αναφέρει ότι τα παιδιά αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο και κατέβαλαν προσπάθεια για να πετύχουν τόσο υψηλά ποσοστά. «Είναι το μέλλον του κόσμου μας και χρειάζονται την αναγκαία προσοχή για να προχωρήσουν». Φυσικά, τίποτε δεν είναι τυχαίο. Τα καλά παιδιά, έχουν πάρει καλή ανατροφή στο σπίτι και καλή παιδεία στο σχολείο.

Διαγωνισμός «ΚΑΡΠΑ» με διακρίσεις μαθητριών από την Ηράκλεια

Τυπικό παράδειγμα είναι η Χριστίνα Κεχαγιά, μαθήτρια του γυμνασίου, η οποία έχει αναπτύξει την δική της φιλοσοφική θεώρηση: «Σήμερα χρειάζεσαι βοήθεια εσύ, αύριο εγώ».

Για την συμμαθήτριά της Μαρία Σιάμκα, «είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορείς να σώζεις μια ζωή ειδικά εάν πρόκειται για έναν άνθρωπο δικό σου». Το KSL CHAMPIONSHIP 2025 που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, είναι ένας μαραθώνιος άνευ τερματισμού, χωρίς νικητές, μόνο με διασωθέντες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος