Μια ιστοσελίδα που ταξιδεύει τους επισκέπτες στον χρόνο είναι το έργο μιας ομάδος μαθητών του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης Καβάλας.
Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Τασούλα Κρητικού παρουσιάζει την ομάδα που συμμετείχε στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου».
Ο Σταύρος Σιδηρόπουλος, μέλος της 11μελούς ομάδος λέει πως η ιδέα ήταν να παρουσιάσουν πως διασκέδαζαν οι γονείς, οι γιαγιάδες και οι παππούδες τους τις δεκαετίες 1960, 1970 και 1980 στην Χρυσούπολη. Η αναζήτησε επεκτάθηκε και στα γύρω χωριά. «Σκοπός ήταν να πάρουμε μέρος στον πρώτο μαθητικό διαγωνισμό Καβάλας και στον Διεθνή διαγωνισμό Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας. Μια ιστοσελίδα για το χθές απαιτεί πολύ δουλειά. Έρευνα, συνεντεύξεις με τους μεγαλύτερους και ακριβή καταγραφή, από τα μουσικά ακούσματα, τα επιτραπέζια παιγνίδια έως τα κινούμενα σχέδια εκείνης της εποχής.

Ο Γιώργος, έτερο μέλος της ομάδος εξηγεί ότι υπήρχαν διάφορες κατηγορίες και η δική του πρόταση ήταν οι σχολικές αναμνήσεις επιλέγοντας ιστορίες από μια ατελείωτη λίστα, την οποία συμπλήρωσαν γονείς, συγγενείς και γνωστοί.
Στο ερωτηματολόγιο που συνέταξαν οι μαθητές άπαντες οι κάτοικοι ήταν πρόθυμοι να θυμηθούν και να απαντήσουν για τις δικές τους εμπειρίες.

Η Σοφία Αμοιρίδου, υπεύθυνη καθηγήτρια, μιλά για την μεγάλη ανταπόκριση που είχε η προσπάθεια των παιδιών στον κόσμο και όταν βγήκε η ιστοσελίδα όλοι συζητούσαν τις δικές τους αναμνήσεις. Έγινε ένας κοινός τόπος να ξαναβρεθούν.
Ο Γιώργος Ξανθόπουλος, υπεύθυνος καθηγητής, μιλά για τις αναμνήσεις που δεν ξεχνιούνται και τώρα μπορούν συγκεντρωμένες να μεταφερθούν στις επόμενες γενιές, οι οποίες ακούν και διαβάζουν το παλιό λεξιλόγιο που αφορά άγνωστα παιχνίδια, διασκέδαση, πειράγματα, παρέες, περιοδικά, όσα έσβησαν στον χρόνο με το σφουγγάρι της εξέλιξης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος