«ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2025»- Άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς

“Όλοι οι φορείς σε αγαστή συνεργασία ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν την μεγάλη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στον Μύτικα”.

Ευτυχώς πρόκειται για το σενάριο της άσκησης «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2025», την οποία παρουσιάζει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Σιώμος.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

O Κωνσταντίνος Τσιώπος, διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Ηπείρου, εξηγεί ότι η άσκηση πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε όλη την επικράτεια και προετοιμάζει τους υπηρεσιακούς παράγοντες κάθε νομού και Περιφέρειας σε περίπτωση μιας κινητοποίησης, εάν κτυπήσει ο συναγερμός μιας φωτιάς.

«ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2025»- Άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς

Η επιλογή του Μύτικα στην συγκεκριμένη άσκηση, έγκειται στο ότι συγκεντρώνει όλες τις παραμέτρους που θα καθιστούσαν μια πραγματική φωτιά, μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, λόγω του δάσους, της γειτνιάσεως με τον αστικό ιστό, ή το δύσβατο του εδάφους.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Η κατάσβεση μιας πυρκαγιάς απαιτεί την συνεργασία όλων των φορέων, καθώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής από μόνες τους δεν δύνανται να αναλάβουν τον συντονισμό τέτοιου πλήθους αρμοδιοτήτων, όπως λέει ο κ. Τσιώπος. Το τελευταίο διάστημα, στην υπηρεσία της κατασβέσεως των  πυρκαγιών έχει μπει η τεχνολογία, με ντρόουνς που επιβλέπουν την περιοχή και βοηθούν τις επίγειες δυνάμεις που να στρέψουν την προσοχή τους. Ευχή όλων, να είναι ένα καλοκαίρι χωρίς φωτιές και απώλειες δασών.

«ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2025»- Άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς
«ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2025»- Άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος