Δε διαπιστώθηκε κάτι ανησυχητικό στο ύποπτο αντικείμενο έξω από το ρωσικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη

Σε ελεγχόμενη έκρηξη, εξ αποστάσεως, του ύποπτου αντικειμένου, που εντοπίστηκε μπροστά από το προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Επρόκειτο για μαύρη σακούλα, η οποία εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, μπροστά από το Προξενείο, στην οδό Δημοσθένους 5 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μετά από την ελεγχόμενη έκρηξη, περισυνελέγησαν τα υπολείμματα του αντικειμένου, προκειμένου να ερευνηθούν. Σύμφωνα με την Αστυνομία, δε διαπιστώθηκε κάτι ανησυχητικό και μάλλον το περιεχόμενο ήταν κάποιο τρόφιμο. Αστυνομική πηγή ανέφερε συγκεκριμένα ότι «τα ευρήματα είναι αρνητικά ως προς την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού» . Τη μαύρη πλαστική σακούλα πέταξε εκεί ένας μαυροντυμένος άνδρας, που φορούσε ακουστικά και τράπηκε σε φυγή. Στο εξωτερικό μέρος της σακούλας υπήρχε κολλημένο χαρτί Α4 με εκτυπωμένες τις λέξεις, στα ρωσικά, «Ρωσικός κόσμος».

Για λόγους ασφαλείας, η Αστυνομία είχε προχωρήσει στην εκκένωση των κτιρίων και των δρόμων γύρω από το προξενείο, ενώ η κυκλοφορία διακόπηκε και στην οδό Μητροπόλεως. Η επιχείρηση της Αστυνομίας έληξε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, οπότε και δόθηκαν στην κυκλοφορία οι δρόμοι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος