Δ. Θεσσαλονίκης: Αναπλάσεις σε 37 δρόμους στην Κάτω Τούμπα

Τριάντα επτά δρόμοι σε μια περιοχή 180 στρεμμάτων, στην Κάτω Τούμπα, αλλάζουν όψη, στο πλαίσιο εκτεταμένου προγράμματος του Δήμου Θεσσαλονίκης για αναπλάσεις στις γειτονιές.
Τη σύμβαση για το νέο έργο που ξεκινά υπέγραψε σήμερα (13/10) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Η περιοχή όπου θα εξελιχθούν οι παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στη ζώνη που περικλείεται από τις οδούς Βιζύης, Ανατολικής Θράκης, Παλαιών Φωκών, Μικράς Ασίας, Καλλιπόλεως και Πυλαίας.
Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Δημήτρη Μήτρου, οι παρεμβάσεις θα εξελιχθούν σε συνολικά 37 δρόμους. Μεταξύ αυτών είναι οι οδοί Προύσης, Μυριοφύτου, Δ. Καλλέργη, Παλαιών Φωκών, Αμφιθέας, Μαλακοπής, Αλωπεκής, Αργοστολίου, Νεαπόλεως, Νικομήδειας, Ευτυχίδου, Φρυνίχου, Χαλκηδόνος, Πανόρμου, Νίγδης, Τεκταίου, Ηδομένης, Μενεμένης, Οινουσών, πάροδος Βιζύης, Μηδείας, Κυζίκου, Πυλαίας, Επταλόφου, Ματάλων, Ιλισού, Καλλιπόλεως, Πόντου, Δαρδανελίων, Βοσπόρου, Καισαρείας, Δορυλαίου, Δημητσάνας, Ιερισσού.

Τα έργα ανάπλασης στην Κάτω Τούμπα έρχονται σε συνέχεια ανάλογων παρεμβάσεων και σε άλλες περιοχές της πόλης.
Σε εξέλιξη βρίσκονται παρεμβάσεις σε 28 δρόμους εντός μιας ζώνης 250 στρεμμάτων μεταξύ της Βιζύης, της Πυλαίας, της Φιλήντα Μένου, της Ζηρίνη, της Απόλλωνος και της Βοσπόρου. Αντίστοιχα έργα εξελίσσονται σε 15 δρόμους σε μια ακόμη περιοχή 190 στρεμμάτων μεταξύ των οδών Κοσμά Αιτωλού, Βασιλίσσης Όλγας, Αθανασίου Διάκου και Δελφών, ενώ είχε προηγηθεί μεγάλη παρέμβαση πέριξ της οδού Χαλκιδικής, στην περιοχή της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, σε μια ζώνη 220 στρεμμάτων και σε 17 δρόμους.
Αυτή την περίοδο, εξάλλου, συνεργεία είναι εγκατεστημένα και στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα, στην περιοχή μεταξύ της Λαγκαδά, της Μοναστηρίου και της Μιχαήλ Καλού. Εκεί θα αναβαθμιστούν δέκα δρόμοι σε μια ζώνη 130 στρεμμάτων.

Πηγή Δ. Θεσσαλονίκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος