Blend Mishkin & Roots Evolution: εξέλιξη στη δημιουργία είναι να χρησιμοποιείς το Πριν και να το κάνεις Τώρα!

Η A-Side Events & Bookings περήφανα παρουσιάζει τους Blend Mishkin & Roots Evolution για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, λίγο πριν αναχωρήσουν για νέες περιπέτειες σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Έτσι την Παρασκευή 7 Απριλίου θα τους ακούσουμε στη Μαύρη Τρύπα (Βαίου 5, Λαδάδικα) με special guests τους Mellow Mood & Big Shine! Ακολουθούν live στη Λαμία ( 8 Απριλίου στο Roots) στο Βόλο (12 Απριλίου στο Lab Art) και στη Λάρισα (13 Απριλίου στο Stage Club).

Οι Roots Evolution “μεταφράζουν” τις συνθέσεις των albums του Blend Mishkin “Survival of the fittest” και “In Real Life” καθώς και παλιότερες δουλειές του, δίνοντάς τους νέα πνοή και ενέργεια. Η μουσική του Blend αποδομείται κι επαναπροσδιορίζεται με κύριο άξονα το dub ως διαδικασία “live remixing” δημιουργώντας μια χορευτική, αλλά και spiritual συγχρόνως ατμόσφαιρα. Επί σκηνής ο BNC aka Jeff Gonzalez (Smoke), για χρόνια συνεργάτης του Blend,  στα φωνητικά, o Δημήτρης Στεργίου (Ρόδες, Cave Children) στα drums και o Von Loopen γνωστότερος ως Θάνος Κοσμίδης (Burger Project) – basslines, keyboards και vocals.

To σχήμα βρέθηκε για πρώτη φορά μαζί το 2015 ως studio band για τις ανάγκες των ηχογραφήσεων 2 album του Blend Mishkin. Tο “Survival of the fittest” κυκλοφόρησε από την Αγγλική Nice Up! (2015) και κατέκτησε αρκετές πρώτες θέσεις πωλήσεων σε δισκοπωλεία, καθώς και μεγάλο airplay από τον αδιαμφισβήτητα γκουρού της reggae, David Rodigan [BBC]. Ένα χρόνο αργότερα ξανασυναντήθηκαν για τις ηχογραφήσεις του “In Real Life” που κυκλοφόρησε από το προσωπικό label του Blend Mishkin, Rewind Guaranteed (2016).

Τα τελευταία δύο άλμπουμ ηχογραφήθηκαν από εσένα Βlend και τους Roots Evolution και πλέον παίζετε μαζί live, ξεκινώντας από το αθηναϊκό Six Dogs. Αυτές τις μέρες θα κάνετε μια μίνι περιοδεία σε ελληνικές πόλεις με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη. Πώς αποφασίσατε να παρουσιάσετε αυτό που κάνετε live ως μπάντα; Υπήρχε από την αρχή αυτή η σκέψη;

Blend: Ήταν φυσικό επόμενο, λειτουργούσαμε ως στούντιο σχήμα για τις ηχογραφήσεις των 2 τελευταίων δίσκων από το 2015, έτσι δεν είναι οι πρώτες φορές που βρισκόμαστε μαζί μουσικά. Απλά τον τελευταίο χρόνο παρουσιάστηκε η ανάγκη να παρουσιάσουμε  τα κομμάτια αυτά ζωντανά.

Blend Mishkin & Roots Evolution: εξέλιξη στη δημιουργία είναι να χρησιμοποιείς το Πριν και να το κάνεις Τώρα!

Έχεις μια συγκεκριμένη κατεύθυνση στο μυαλό σου πριν ξεκινήσεις τη παραγωγή ενός άλμπουμ ;  Ή είναι κάτι που απλώς αφήνεις να προκύψει ανάλογα με το ένστικτο σου και τους ανθρώπους που δουλεύεις το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα;

Blend: Ναι, υπάρχει μια βασική γραμμή όταν ξεκινώ αλλά η κατεύθυνση αλλάζει πάντα ελαφρά πορεία. Σαφώς οι συνεργάτες παίζουν μεγάλο ρόλο. Γενικά πάντως είναι κάτι που παίρνει μορφή και νόημα μετά από πολλές ώρες δουλειάς πάνω στο υλικό.

Κοινός παρονομαστής στους Roots Evolution είναι η reggaeTι άλλο είναι απαραίτητο για να μείνει δυνατή η ομάδα; Και πόσο συμβάλλει σε αυτό μια κοινή αισθητική;

General Sticks: Πράγματι όλοι σαν μονάδες έχουμε κάνει τη “θητεία” μας σε reggae projects και όντως η γνώση του μουσικού ιδιώματος συμβάλλει στο να υπάρχει μια κοινή αισθητική. Αυτό που βέβαια κάνει την ομάδα ξεχωριστή είναι ότι, όντας όλοι πολύ δραστήριοι μουσικοί και κάνοντας πολλά διαφορετικά πράγματα, δίνοντας ο καθένας τον εαυτό του σε αυτό προκύπτει ένα πολύ δυνατό blend (pun intended). Πέρα από αυτό για να προχωρήσει οποιοδήποτε project, κατά τη γνώμη μου, χρειάζεται πάνω απ’ όλα όρεξη για δουλειά και καλή διάθεση, υπάρχουν όμως πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη (!!!) μιας μπάντας.
Blend Mishkin & Roots Evolution: εξέλιξη στη δημιουργία είναι να χρησιμοποιείς το Πριν και να το κάνεις Τώρα!

Πόσο εξοικειωμένο θα λέγατε ότι είναι το ελληνικό κοινό με τη μουσική που αγαπάτε; 

Jeff: Το ελληνικό κοινό στην πλειοψηφία του, δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένο με την μουσική που αγαπάμε ή που παίζουμε και ακούμε. Δεν είναι κάτι που μου κάνει έκπληξη, διότι η πλειοψηφία ακούει, καταλαβαίνει και διασκεδάζει καλύτερα με ελληνική μουσική, είτε αυτό είναι έντεχνο,  είτε λαϊκό, ποπ τραγούδι. Ό, τι είναι στα ελληνικά είναι σίγουρα πιο εύπεπτο για το ευρύ κοινό. Αυτά που ακούμε τα «ξένα» με ξένο στίχο, πολλές φορές δύσκολο στην κατανόηση, όπως και να το κάνουμε δεν ακουμπούν τον μέσο Έλληνα ακροατή. Υπάρχουν, ωστόσο, ομάδες ατόμων  που θα έλεγα ψάχνουν πέρα από τις ελληνικές νόρμες και αγαπάνε γενικά την μουσική ως τέχνη και έχουν έτσι ανοιχτά τα αυτιά τους σε πολλά είδη μουσικής. Το σημαντικό είναι ανεξάρτητα από το τι είδος μουσικής αρέσει σε κάποιον η όχι, αυτό που ακούει, βλέπει ή νιώθει ότι τον εκφράζει σαν μορφή τέχνης να το υποστηρίζει, να αγοράζει το άλμπουμ, να πηγαίνει στις ζωντανές εμφανίσεις και να καταλαβαίνει ότι δεν είναι κάτι δωρεάν. Αντίθετα είναι κάτι που κάποιοι προσπάθησαν μήνες να στήσουν. Άρα δε θα πρέπει να περιμένουμε πως θα έχει χαμηλό ή μηδενικό κόστος για μας διασκεδάσει. Είναι έργο φτιαγμένο με κόπο, γνώση και επένδυση. Αν δεν υποστηρίζουμε αυτά που μας αρέσουν και μας ψυχαγωγούν, θα γίνονται όλο και λιγότερα.

Σύμφωνα με τη θεωρία της εξέλιξης (Εvolution) κανένα  «είδος» δεν είναι σταθερό κι αναλλοίωτο. Όλοι είμαστε το αποτέλεσμα της ασταμάτητης μεταβολής, ενός συνεχούς αγώνα… Τι σημαίνει για εσάς εξέλιξη στη μουσική; Γιατί αυτό που ζούμε εδώ και χρόνια στη mainstream ελληνική μουσική, που ακούγεται στα ραδιόφωνα είναι το ακριβώς αντίθετο.

Θάνος: Δυστυχώς τα ελληνικά ραδιόφωνα είναι καταδικασμένα να παίζουν εύπεπτη μουσική και στην καλύτερη των περιπτώσεων οικεία ακούσματα στο αυτί του μέσου ακροατή. Η εξέλιξη, ακόμα και σε μεγάλες μπάντες και παγκοσμίως γνωστούς καλλιτέχνες, όπως είναι για παράδειγμα οι Radiohead, δεν καθιστά τη μουσική τους ραδιοφωνική, παρόλο που κάποτε μπορεί να ήταν στα number one των ερτζιανών… Αυτό για να διαφοροποιήσουμε καταρχήν το σύγχρονο και το καινούργιο από το τι παίζουν τα ραδιόφωνα, παρόλο που σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις. Από ‘κει και πέρα, η εξέλιξη στη μουσική, αλλά και σε κάθε είδους τέχνη, θεωρούμε ότι υπάρχει όταν, πολύ απλά, ο καλλιτέχνης είναι ειλικρινής ως προς το ποιος είναι και δημιουργεί στα πλαίσια και με τα μέσα της εποχής του. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι επειδή οι υπολογιστές και γενικά η τεχνολογία είναι πλέον προέκταση του εαυτού μας θα πρέπει και η δημιουργία να γίνεται μόνο με αυτά τα μέσα. Αλλά μια μουσική, ένα έργο τέχνης ή μια ταινία οφείλει, κατά τη γνώμη μας να ενέχει τη σφραγίδα της εποχής της. Κι αν θέλετε ακόμα πιο απλά: εξέλιξη στη δημιουργία είναι να χρησιμοποιείς το Πριν (γιατί δεν υπάρχει παρθενογένεση…) και να το κάνεις Τώρα.

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το βίντεο του “No one loves” – πείτε μας περισσότερα για αυτό. Ποιο σκέφτεστε να είναι το επόμενο single?

Blend: Το “No one Loves” είναι στο άλμπουμ που κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο με τον Promise No Promises. Τώρα κυκλοφορεί ως single μαζί με remixes από τους Smokey Bandits και τον Max RubaDub, καθώς και ένα video γυρισμένο στην Αντίγκουα στην Καραϊβική. Στις αρχές του καλοκαιριού θα κυκλοφορήσει ένα νέο single με την Daphne Bluebird και τον Promise No Promises στα φωνητικά με τίτλο “Get Up Boy”, ενώ από Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουμε κάποιες ηχογραφήσεις.

(Δείτε το νέο video με την υποστήριξη του Reggaeville.com )

Blend, μας έχεις συνηθίσει σε  tour στην Ευρώπη σε διάφορες πόλεις για dj set. Aυτή τη φορά θα λέγατε ότι είναι δυσκολότερη ή ευκολότερη υπόθεση μια… περιοδεία; Ανακοινώσιμοι προορισμοί πχ φεστιβάλ που θα παίξετε στο εξωτερικό;

Blend: Μέσα στο καλοκαίρι παράλληλα με τις ελληνικές συναυλίες μας θα  κάνουμε και ένα μικρό τουρ σε πόλεις και φεστιβάλ στην Αγγλία και την Ευρώπη, θα ανακοινώσουμε σύντομα!

Blend Mishkin & Roots Evolution: εξέλιξη στη δημιουργία είναι να χρησιμοποιείς το Πριν και να το κάνεις Τώρα!

Κλείνοντας τι να περιμένουμε από το live σας στη Μαύρη Τρύπα;

Πιστεύουμε πως την επιτυχία μιας συναυλίας σε ένα μεγάλο ποσοστό την καθορίζει το κοινό. Εμείς υποσχόμαστε πολλή και καλή ενέργεια!

Κατεβάστε σε free download το single “Shine Eye Girl” από το label RewindGuaranteed [www.rewindguaranteed.com].

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 6 / Ταμείο 8

Σημεία προπώλησης: ΣΤΗ ΣΤΟΑ soulbar (Βηλαρά 2)
Camera A.E – Fruit of the Loom – wearhouse.shop (Κατάστημα Λιανικής – Δ. Γούναρη 37)

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος