Οι κλήσεις για εξόντωση ψύλλων και κοριών το τελευταίο διάστημα είναι ολοένα και πιο συχνές, με τα κρούσματα να εμφανίζονται κυρίως σε αγροτικές περιοχές, αλλά και στο κέντρο των πόλεων.
Οι νέες κλιματικές συνθήκες φαίνεται να ευνοούν την αύξηση των πληθυσμών στα συγκεκριμένα παράσιτα, που είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο, καθώς μπορούν με τα τσιμπήματά τους να μεταδώσουν ασθένειες.
Ο σχολαστικός καθαρισμός των κατοικιδίων, των χώρων, που ζούμε, αλλά και των ρούχων μας, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης παρασίτων στο περιβάλλον μας.
Η παρουσία παρασίτων παρατηρείται εντονότερα σε κτηνοτροφικές μονάδες, με τους κτηνοτρόφους να καλούνται να αντιμετωπίσουν μόνοι τους το πρόβλημα, αφού δεν υπάρχει κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα απεντόμωσης.
Τα παράσιτα είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά για ανθρώπους και ζώα. Εάν κάποιος παρατηρήσει σημάδια εμφάνισης τους, θα πρέπει να απευθυνθεί αμέσως σε κάποιο συνεργείο απεντόμωσης.
Ρεπορτάζ: Φαίδων Τομόσογλου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος