Όταν η προσφορά δεν γνωρίζει όρια τότε η επιβράβευση είναι η ελάχιστη ανταμοιβή εκ μέρους κυβερνήσεων και βασιλέων.
Ο λόγος για τρείς Έλληνες της Αυστραλίας οι οποίοι έλαβαν το μετάλλιο του τάγματος της Αυστραλίας, αλλά και τιμητική διάκριση από τον βασιλιά της Βρετανίας Κάρολο για την επιστημονική και κοινωνική της προσφορά.
Η Νίκη Ματζιάρη – Garay αφιέρωσε όλα τα χρόνια της ζωής της εργαζόμενη ως κοινωνική λειτουργός και θεωρούσε αυτονόητο να προσφέρει.
Από την ηλικία των 18 ετών όταν έφτασε στην Αυστραλία, ζώντας επί 56 χρόνια στην χώρα, η κ. Ματζιάρη βρίσκεται δίπλα στους έχοντες κάθε είδους πρόβλημα. Παραμέρισε τα δικά της και ασχολήθηκε με τους άλλους.
Ένας αφόρητος πόνος που προκαλείται από την απόσταση με την πατρίδα, άνθρωποι που χάνουν την ταυτότητά τους χαμένοι μέσα σε ένα ανώνυμο πλήθος, καταλήγει σε νοσταλγία.
Με τον καιρό ο πόνος λιγοστεύει και αρχίζει ο κύκλος της ένταξης στην νέα χώρα, αλλά η ανάμνηση και η υπερηφάνεια για τον τόπο της, την Καλή βρύση της Δράμας, της δίνουν δύναμη να συνεχίσει.
Η βράβευση για το έργο της έλαβε χώρα στις 26 Ιανουαρίου. Όπως λέει η κ. Ματζιάρη γίνονται δυο βραβεύσεις τον χρόνο και η επόμενη θα είναι τον Ιούνιο, όταν παραδοσιακά γιορτάζονταν τα γενέθλια της βασίλισσας, κάτι που τώρα μάλλον θα αλλάξει ακολουθώντας το νέο πρωτόκολλο του Μπάκιγχαμ.
Το σκεπτικό της βράβευσης είναι να τιμηθούν άτομα από όλους τους τομείς της κοινωνίας, που προσφέρουν είτε εθελοντικά είτε μέσω της εργασίας τους στο κοινωνικό σύνολο. Πρόκειται για αναγνώριση και αυτό αποτελεί μια σημαντική στιγμή για εκείνους που εργάζονται και προσφέρουν χωρίς να περιμένουν κάτι ως αντάλλαγμα.
Μια διάκριση που αγγίζει κάθε ομογενή και την Ελλάδα. Όπως λέει η κ. Ματζιάρη: «Οι Έλληνες προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια άλλη Ελλάδα έξω από την Ελλάδα». Και το πράττουν με μεγάλη επιτυχία.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος