Καθημερινά τείνουν να γίνουν τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας, με πιο πρόσφατη περίπτωση αυτή του 39χρονου διανομέα στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη πριν λίγες ημέρες. Η μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαινε ο 39χρονος, εν ώρα εργασίας, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, το βράδυ της 19ης Νοεμβρίου και ο άτυχος άνδρας κατέληξε την επομένη του ατυχήματος.
Τα σωματεία εργαζομένων πραγματοποίησαν συνέντευξη τύπου προκειμένου να γνωστοποιήσουν την επικρατούσα κατάσταση στους κλάδους τους και να «χτυπήσουν» το καμπανάκι για την επόμενη μέρα.
Ήδη, ο αριθμός των νεκρών εργαζομένων, σε όλους τους κλάδους, από την αρχή του έτους μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου, ανέρχεται στους 162, ξεπερνώντας, αυτόν ολόκληρου του 2022.
Τα σωματεία ζητούν την επαρκή στελέχωση της τεχνικής επιθεώρησης και την πραγματοποίηση τακτικών ελέγχων στους χώρους εργασίας, ενώ στέκονται και στην απαγόρευση εργασίας όταν επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες.
Ρεπορτάζ: Φαίδων Τομόσογλου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος