Αυξημένο  επενδυτικό ενδιαφέρον για εξοχικές κατοικίες

Υψηλότατο είναι το ενδιαφέρον των ξένων, κυρίως των βαλκάνιων επισκεπτών, να αποκτήσουν κάποιο ακίνητο στην Χαλκιδική, με αποτέλεσμα να έχουν εκτοξευτεί οι τιμές.

Οδημοσιογράφος της ΕΡΤ Παύλος Σαρόγλου, ερευνά τι συμβαίνει με την αγορά εξοχικής κατοικίες.

Στις Καλύβες της Χαλκιδικής, ένα  ζηλευτό και περιζήτητο τουριστικό προορισμό, έχουν κάνει απόβαση οι ξένοι και τα τηλέφωνα των εταιριών μίσθωσης και αγοράς κατοικίας έχουν πάρει φωτιά. Οι ευρωπαίοι ανακαλύπτουν τα πλεονεκτήματα του ζεστού νότου και μάλιστα τις περιοχές που είναι προσβάσιμες οδικά.

Η Χαλκιδική προσφέρει όλα όσα αναζητούν. Φυσικό περιβάλλον- σχετικά παρθένο ακόμη, υπηρεσίες υγείας, και αεροπορική σύνδεση μέσω της Θεσσαλονίκης ή της Καβάλας.

Αυξημένο  επενδυτικό ενδιαφέρον για εξοχικές κατοικίες

Οι κάτοικοι των γειτονικών βαλκανικών κρατών είχαν ανακαλύψει προ δεκαετιών τις ομορφιές της χερσονήσου και σύντομα οι βορειοευρωπαίοι τους μιμήθηκαν. Ωστόσο, η ζήτηση κατοικιών είναι σημαντική και από τους Ισραηλινούς, ενώ πολλοί αναζητούν παλιές κατοικίες, που δεν ξεπερνούν τις 50.000- 100.000 ευρώ, τις οποίες στην συνέχεια ανακαινίζουν και διαμορφώνουν ανάλογα.

Φυσικά στην ελεύθερη οικονομία οι αγοραπωλησίες είναι ελεύθερες. Ωστόσο, το μόνο βέβαιο είναι ότι σε μια δεκαετία οι σημερινοί ιδιοκτήτες των ακινήτων ή των αγροτεμαχίων οι οποίοι θα τα πουλήσουν σε εξωχώριους ιδιώτες και σε εταιρείες real estate, που θα τα μετατρέψουν σε συγκροτήματα εξοχικών κατοικιών, θα το έχουν μετανιώσει.   

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος