Ιβάν Σαββίδης: Οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή για οπλοφορία-Αθώος για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο

Μειώθηκε στους οκτώ μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή η ποινή του Ιβάν Σαββίδη για την παράνομη οπλοφορία κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας, στον αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, τον Μάρτιο του 2018

Αθώος κρίθηκε από το δευτεροβάθμιο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα έχει τροποποιηθεί και προϋποθέτει πράξεις απειλής και βίας, που δεν τελέστηκαν.

Για τον συγκεκριμένο λόγο το δικαστήριο (εφετείο) αθώωσε τον τότε αθλητικό διευθυντή της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ Λούμπος Μίχελ που κατηγορείτο για παράνομη είσοδο στο γήπεδο (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 10 μηνών, με 3ετή αναστολή).

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην επιβάλει παρεπόμενη ποινή στον Ιβάν Σαββίδη (για παράδειγμα εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα όταν παίζει ο ΠΑΟΚ). Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε συνολική φυλάκιση 25 μηνών, με 3ετή αναστολή.

Οι δύο κατηγορούμενοι που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό, δεν παρέστησαν στο δικαστήριο, και εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιους δικηγόρους. Για την ίδια υπόθεση, η αθλητική δικαιοσύνη είχε τιμωρήσει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος