Τρία στα τρία η εθνική – Πέρασε με 0-2 από το Ταλίν

Τρίτη νίκη σε τρία παιχνίδια μετρά από τη Δευτέρα (10/10) η Εθνική ομάδα, που πέρασε από το Ταλίν επικρατώντας της Εσθονίας 2-0, με γκολ των Τοροσίδη στο 2ο και Σταφυλίδη στο 61ο λεπτό. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παρέμεινε στην κορυφή του 8ου προκριματικού ομίλου, μαζί με το Βέλγιο και περιμένει πια στις 13 Νοεμβρίου τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε παιχνίδι-κλειδί για τις πρώτες δύο θέσεις.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής παρέταξε στο γήπεδο τους: Καρνέζη, Τοροσίδη (18΄ Οικονόμου), Σταφυλίδη, Παπασταθόπουλο (7΄ Ταχτσίδη), Μανωλά, Κ. Παπαδόπουλο, Μανιάτη (87΄ Τζιόλη), Μάνταλο, Καρέλη, Μπακασέτα, Μήτρογλου.

Σκίμπε: «Νίκη για αυτοπεποίθηση και διαφορά τερμάτων»

Ο Μίχαελ Σκίμπε είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος από τη νίκη της εθνικής μας. «Είναι σημαντική νίκη για τη διαφορά τερμάτων και για την αυτοπεποίθησή μας. Ήταν ο στόχος μας να πάρουμε αυτές τις τρεις νίκες γιατί έχουμε πολύ δύσκολες ομάδες στη συνέχεια. Έχουμε δουλέψει σκληρά για να φτάσουμε εδώ», είπε ο Γερμανός προπονητής.

«Είμαι ευχαριστημένος που πήραμε τους τρεις πόντους σε ένα δύσκολο και δυναμικό παιχνίδι. Ο αντίπαλος μας ανάγκασε και στη δύναμη και στο τρέξιμο να τα δώσουμε όλα. Βάλαμε γρήγορα ένα γκολ αλλά έπρεπε να αλλάξουμε πολλά πράγματα λόγω των τραυματισμών, που είχαμε νωρίς στο παιχνίδι. Όμως λειτουργήσαμε καλά πήραμε τη νίκη και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Δεν θυμάμαι στην καριέρα μου να κάνω δύο αλλαγές μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά. Ο Παπαδόπουλος χρειάστηκε να αλλάξει τρεις θέσεις γιατί ξεκίνησε αμυντικό χαφ μετά σέντερ μπακ και μετά δεξί μπακ. Αλλά το έκανε τόσο καλά ο Κυριάκος όπως ο Τοροσίδης που έβαλε το γκολ, ο Καρνέζης που κράτησε το μηδέν. Όλοι έπαιξαν πολύ καλά και πήραμε τη νίκη», πρόσθεσε.

Για τα ματς που ακολουθούν με Βοσνία και Βέλγιο, τόνισε: «Εχουμε τα δύο σημαντικά παιχνίδια με Βέλγιο και Βοσνία. Το Βέλγιο είναι το φαβορί οι Βόσνιοι είναι επίσης καλοί. Εμείς οι τρεις θα παλέψουμε για την πρόκριση. Σημαντικό το επόμενο ματς με τη Βοσνία. Η ποιότητα των παικτών και των δύο ομάδων προμηνύει ένα πολύ καλό παιχνίδι στο Καραϊσκάκη».

Τέλος, αναφερόμενος στην…παρεξήγηση που δημιουργήθηκε στην εκτέλεση του φάουλ, είπε: «Ο Κώστας Μήτρογλου είναι για τα πέναλτι (σ.σ. γέλια). Ο Κώστας (Μήτρογλου) είναι ένας πολύ δημιουργικός παίκτης, ένας καλός εκτελεστής, ένας παίκτης που του αρέσει να παίρνει την ευθύνη κι αυτό είναι καλό. Δεν θα ήταν άσχημο να εκτελέσει αυτός το φάουλ, όμως έκρινα ότι ο Σταφυλίδης είναι πολύ καλός φέτος στις εκτελέσεις. Ευτυχώς λοιπόν που το πήρε και καταφέραμε να σκοράρουμε».

20 ημέρες εκτός δράσης ο Παπασταθόπουλος

Στο μεταξύ, στα τέλη του μήνα υπολογίζεται η επιστροφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στα γήπεδα. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο διεθνής σέντερ μπακ της Ντόρτμουντ υπέστη ελαφριά θλάση που είχε ως αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου. Έτσι, εφόσον επαληθευτούν οι αρχικές εκτιμήσεις, ο Παπασταθόπουλος θα επιστρέψει στην ενεργό δράση στην αναμέτρηση με την Ουνιόν Βερολίνου για το Κύπελλο Γερμανίας στις 25 ή 26 Οκτωβρίου.

Αποσύρεται ο Χολέμπας από την εθνική ομάδα

Την απόφαση του να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα ανακοίνωσε ο Χοσέ Χολέμπας μετά από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με την Εσθονία στο Ταλίν. Ο διεθνής αμυντικός είπε στους συμπαίκτες του ότι «η απόφασή μου να σταματήσω είναι δεδομένη. Το είχα αποφασίσει μετά από το παιχνίδι με το Γιβραλτάρ και πλέον πιστεύω πως είναι σωστή. Θέλω να κάνω πίσω ώστε να αφήσω χώρο στους νεότερους για να βοηθήσουν την ομάδα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος