“Άτακτος Κόσμος”: Μία παράσταση ήχου, φωνών και τραγουδιών εμπνευσμένη από τα Βαλκάνια

Το φωνητικό σύνολο Nefes Project παρουσιάζει την παράσταση “Άτακτος Κόσμος“, σε σκηνοθεσία Έλενας Μουδίρη Χασιώτου, μόνο για δύο παραστάσεις την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον.

Σύμφωνα με την σκηνοθέτρια, πρόκειται για μία παράσταση ήχου-φωνών, βασισμένη σε κείμενα του Δανιήλ Χαρμς, ενός από τους κορυφαίους εκπροσώπους της Ρωσικής Πρωτοπορίας του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα, διανθισμένα με πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις, τραγούδια και ποίηση των Βαλκανίων.

Όπως τόνισε ο ηθοποιός, Πέτρος Παπαζήσης, ο οποίος έχει και τη δραματουργική επεξεργασία, έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί στο κοινό ένα είδος που δεν υπάρχει στις παραστατικές τέχνες.

Σε έναν απροσδιόριστο τόπο και χρόνο, μέσα στη φασαρία ενός κόσμου, αναζητείται ένας νέος τρόπος επικοινωνίας. Ο “Άτακτος Κόσμος” είναι μία καινούρια εκδοχή ενός κόσμου χωρίς σύνορα, όπου μπλέκονται οι ιστορίες των ανθρώπων και ως γλώσσα επικοινωνίας ορίζεται ένα ηχοτοπίο που χωρά διαφορετικές ομιλούμενες γλώσσες, συντονισμένες φωνές, μουσικούς σκοπούς, ρυθμό που παράγεται από το ανθρώπινο σώμα, τον λόγο ως αφήγηση αλλά και τη σιωπή. Μέσα σε αυτή την πολυφωνία, εμφανίζεται η διαχωριστική γραμμή του πριν και μετά τον θάνατο που αποτελεί και τον βασικότερο λόγο σύγκρουσης του εαυτού με την ύπαρξη του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος