Αστερόκοσμος 2025-26: Το Πάρκο των Χριστουγέννων «ξαναγεννιέται» στη ΔΕΘ

Η μαγεία των Χριστουγέννων θα βρει και φέτος το σπίτι της στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με τον Αστερόκοσμο από τις 11 Δεκεμβρίου 20257 Ιανουαρίου 2026.

Σε γιορτινό κλίμα, μέσα στην καρδιά του Αστερόκοσμου στο Περίπτερο 15, παρουσιάστηκε σήμερα η ανανεωμένη και πιο λαμπερή από ποτέ εκδοχή του. Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, έκανε λόγο για μια «πολύ ιδιαίτερη χρονιά» όσον αφορά τη δημιουργία και λειτουργία του Αστερόκοσμου. Ο κ. Τζήκας υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία του πάρκου για την πόλη, τονίζοντας πως «η ΔΕΘ διαθέτει πλέον τεράστια εμπειρία στο πεδίο των θεματικών πάρκων, την οποία χτίζει με συνέπεια εδώ και 14 χρόνια», καθιστώντας το Εκθεσιακό Κέντρο έναν πολύ σημαντικό εορταστικό προορισμό.

Από την πλευρά του, ο κ. Αλέξανδρος Αραπέτσικας, Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της συνδιοργανώτριας εταιρείας, έδωσε το στίγμα της φετινής διοργάνωσης με τη φράση: «Ο Αστερόκοσμος ξαναγεννιέται». «Η ΔΕΘ και ο Αστερόκοσμος είναι το Σπίτι των Χριστουγέννων. Στόχος μας είναι όλοι να γυρίσουμε στο σπίτι μας, στην ασφάλεια και τη ζεστασιά των παιδικών μας χρόνων», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας την κομβική συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα «Ανεμοσκορπίσματα». Ο κ. Αραπέτσικας στάθηκε ιδιαίτερα στον συμπεριληπτικό και προσβάσιμο χαρακτήρα του πάρκου, αλλά και στην αυστηρή τήρηση των προτύπων ασφαλείας με υποχρεωτικές πιστοποιήσεις για όλα τα παιχνίδια.

Αστερόκοσμος 2025-26: Το Πάρκο των Χριστουγέννων «ξαναγεννιέται» στη ΔΕΘ

Παράλληλα, ανακοίνωσε ένα μέρος του πλούσιου καλλιτεχνικού προγράμματος του Αστερόκοσμου, που αφήνει ισχυρό πολιτιστικό αποτύπωμα, με δύο μεγάλες συναυλίες (θα ανακοινωθούν και άλλες συναυλίες):

· Στις 12 Δεκεμβρίου με τον Μίλτο Πασχαλίδη και

· Στις 19 Δεκεμβρίου με τους Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, Λάκη Παπαδόπουλο και Βαγγέλη Γερμανό.

Κλασικά παραμύθια και διαδραστικότητα

Για την καλλιτεχνική ταυτότητα του πάρκου μίλησε η κα. Αλεξάνδρα Ράντου, υπεύθυνη για την Καλλιτεχνική Επιμέλεια του Αστερόκοσμου. «Φέτος δίνουμε έμφαση στις παραστάσεις και τις δράσεις για τα μικρά παιδιά, επιστρέφοντας στις ρίζες με κλασικά παραμύθια», σημείωσε.

Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του Αστερόκοσμου θα ταξιδέψουν μέσα από τέσσερα «Αστέρια-Φάρους»:

1. Το Άστρο της Καλοσύνης με τη Χάιντι στις Άλπεις.

2. Το Άστρο της Εξυπνάδας με τον Παπουτσωμένο Γάτο.

3. Το Άστρο της Μεταμόρφωσης με τον Σκρουτζ στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο.

4. Το Άστρο της Συνεργασίας με τους Χάνσελ και Γκρέτελ.

Ο Αστερόκοσμος στα Περίπτερα 13, 14 και 15 αποτελεί μια παραμυθένια πολιτεία που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

· Το μεγαλύτερο κλειστό παγοδρόμιο στην Ελλάδα (650 τ.μ.).

· Την εντυπωσιακή Gaming & VR Arena (1.500 τ.μ.), για πρώτη φορά στη χώρα.

· Έναν τεράστιο Mega Παιδότοπο 1.000 τ.μ.

· Το Χωριό των Ξωτικών και το εντυπωσιακό «Παπούτσι», το σπίτι όπου ο Άγιος Βασίλης υποδέχεται τα γράμματα των παιδιών.

· Αμέτρητα παιχνίδια Fun Park (Carousel, Saltamonte, συγκρουόμενα κ.α.).

Χρήσιμες Πληροφορίες:

· Διάρκεια: 11 Δεκεμβρίου 2025 – 7 Ιανουαρίου 2026.

· Τοποθεσία: Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

· Τιμή Εισιτηρίου: 8,00€ (Περιλαμβάνει την πρόσβαση στα παιχνίδια, παγοδρόμιο, παραστάσεις, συναυλίες και δράσεις).

· Πάρκινγκ: Δωρεάν, εντός της ΔΕΘ (είσοδος από την Πύλη Εμπορίου).

Ωράριο Λειτουργίας:

· Καθημερινές (έως 21/12): 16:00 – 22:00

· Σαββατοκύριακα: 10:00 – 22:00

· Από 22/12 έως 7/1 (καθημερινά): 10:00 – 22:00

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος