Αργυρώ Κουτσουράδη: Η πιο…”ανθεκτική” αγρότισσα της χρονιάς κατάγεται τη Χίο

Η  Αργυρώ Κουτσουράδη, είναι μία νεαρή αγρότισσα από το Χαλκιό της Χίου, η οποία ανακηρύχθηκε αγρότισσα της Χρονιάς στην ΕΕ, καθώς βγήκε πρώτη στην κατηγορία της για «το πιο Ανθεκτικό Έργο» στον 9ο διαγωνισμό του European Congress of Young Farmers.

Είναι γεωπόνος και διαγωνιζόμενη με άλλους τρεις νέους αγρότες από Πορτογαλία, Ρουμανία και Σλοβενία στην κατηγορία «Most Resilient Project» κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση με τη συστηματική της δουλειά πάνω στα αρωματικά φυτά και στην τυποποίησή της, με το Myrovolos Organics.

Όπως λέει η ίδια, ήταν μεγάλη της χαρά και τιμή να εκπροσωπήσει το νησί της και την Ελλάδα στην Ευρώπη, ενώ εστίασε στην ανάγκη να υπάρχει καινοτομία, στο να επιστρέψει ο νέος στον τόπο του και να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα και να καλλιεργεί παραδοσιακές ποικιλίες. Ταυτόχρονα, έκρινε σημαντικό να υπάρχουν συνέργειες με Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και ενώσεις.

Σύμφωνα με την ίδια, βασικό για να προχωρήσει ο πρωτογενής τομέας είναι, μεταξύ άλλων, να δοθούν κίνητρα τόσο από το ελληνικό κράτος όσο και από την ΕΕ.

Τόνισε πως είναι μεγαλύτερο στοίχημα και η κρισιμότερη πρόκληση για την Χίο να αποδείξει πως δεν είναι μόνο… μαστίχα γι’ αυτό και η ίδια καλλιεργεί και θυμάρι, και ρίγανη και κρίταμο και φασκόμηλο και τσάι του βουνού, όλα βιολογικές καλλιέργειες, τα οποία ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας και εξάγονται σε χώρες της Ευρώπης μέχρι το Ντουμπάι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος