Αρχίζει αύριο η 2η Gourmet Olive & Delicacies Exhibition στη Θεσσαλονίκη

H έκθεση ποιοτικών προϊόντων “Gourmet Exhibition” ετοιμάζεται να υποδεχτεί το κοινό της για δεύτερη συνεχή χρονιά, στις 5, 6 και 7 Μαΐου, στο Labattoir, στη Θεσσαλονίκη.

Ύστερα από την εξαιρετική επιτυχία της πρώτης έκθεσης, η οποία άφησε ανεξίτηλες τις πλέον θετικές εντυπώσεις που δημιούργησε, τόσο στους επισκέπτες και στους εκθέτες της όσο και σε όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση και υλοποίησή της, η 2η Gourmet Exhibition τοποθετεί φέτος τον πήχη ακόμη ψηλότερα.

Αρχίζει αύριο η 2η Gourmet Olive & Delicacies Exhibition στη Θεσσαλονίκη

Στη φετινή, δεύτερη διοργάνωσή της:

  • Συμμετέχουν πάνω από 70 διαφορετικά είδη προϊόντων, που σημαίνει εκατοντάδες προϊόντα για γευστικές δοκιμές και γνωριμία από το καταναλωτικό και εμπορικό κοινό.
  • Έρχονται 40 hosted buyers από 16 διαφορετικές χώρες, από Ευρώπη, Ρωσία, Ισραήλ και Αμερική για να γνωρίσουν τα προϊόντα των Ελλήνων παραγωγών μας, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι μεγάλων δικτύων διακίνησης προϊόντων και αλυσίδων με εκατοντάδες υποκαταστήματα.
  • Έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 200 εμπορικοί επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, κυρίως από Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, από παντοπωλεία, super markets, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, φαρμακεία και HO.RE.CA.

Στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της 2nd Gourmet Exhibition θα πραγματοποιηθούν:

  • Ημερίδα με θέμα «Γη Χρυσάφι: Γαστρονομία & Τουρισμός»
  • Σεμινάριο με θέμα «Καλλυντικά με βρώσιμα υλικά»
  • Mentoring Corner για συμβουλευτική πρακτική στους εκθέτες και στο εμπορικό κοινό.
  • Βράβευση των προϊόντων της έκθεσης με ψηφοφορία κοινού σε ειδική Τελετή Βραβείων Κοινού

Ακόμη στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της 2nd Gourmet Exhibition θα πραγματοποιηθούν οι γευσιγνωσίες για το κοινό με προϊόντα των εκθετών:

  • 6 γευσιγνωσίες, σε 6 διαφορετικά mastertclasses (απαιτείται κράτηση)
  • 10 γευσιγνωσίες στο bar ελαιολάδου, 9 με ε.π. ελαιόλαδα και 1 με ελιές (απαιτείται κράτηση)
  • 5 μαγειρικές επιδείξεις με συνολικά 7 απολαυστικές συνταγές και γευσιγνωσία
  • 2 παρασκευές καλλυντικών με βρώσιμα υλικά
  • Παρασκευή και γευσιγνωσία «Gourmet Signature Cocktail»

Η 2nd Gourmet Exhibition πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στο πρόγραμμα του Thessaloniki Food Festival.

H έκθεση είναι ανοιχτή για όλους. Το κόστος εισόδου είναι 5 ευρώ ενώ για εισιτήριο διάρκειας 3 ημερών είναι 12 ευρώ.

Η είσοδος για το εμπορικό κοινό είναι δωρεάν.

Επίσης δωρεάν είναι η μεταφορά προς το Lab’attoir από και προς το Λευκό Πύργο, κάθε μισή ώρα για όλο το τριήμερο 5-7/5/17.

Η συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους χωρίς επιπρόσθετη οικονομική συμμετοχή.

Για κρατήσεις θέσεων όπου είναι απαραίτητο (masterclasses, olive bar), μπορείτε να στείλετε την κράτησή σας στο events@gourmetoliveexhibition.com με θέμα την εκδήλωση που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.gourmetoliveexhibition.com

Ωράριο λειτουργίας: 11:00-20:00

Κτίριο Lab’attoir στα Παλιά Σφαγεία

Θεσσαλονίκη (δυτική είσοδος της πόλης)

  1. T. 2313 030 286
  2. E. info@gourmetoliveexhibition.com

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ:     Σάββατο 6 /5, 12:00 – 14:00
ΓΗ ΧΡΥΣΑΦΙ:  Γαστρονομία και Tουρισμός
Συντονιστής:   Άγγελος Ρέντουλας, αρχισυντάκτης γαστρονομικών εκδόσεων εφημερίδας «Καθημερινή»

Χαιρετισμοί:

  • Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης
  • Θεοφάνης Παπάς, αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εισηγήσεις:

  • Το Μοντέλο της Σαντορίνης

Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Σελήνη», Σαντορίνη

  • Η συμβολή της γαστρονομίας στην ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία

Γιάννης Τσάκαλος, marketing director Electra Hotels & Resorts

  • Η εικόνα του ελαιόλαδου στον Τύπο. Προκλήσεις και ευκαιρίες για το marketing.

Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, επικοινωνιολόγος – εκδότρια #FACT

  • Πως η γαστρονομία αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν

Χάρης Τζαννής, συντάκτης γαστρονομίας

  • Καλύτερο φαγητό, καλύτεροι τουρίστες

Σάκης Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος, υπεύθυνος της σελίδας omorfataxidia.gr και του ένθετου Όμορφα Ταξίδια της εφημερίδας Μακεδονία

  • Από την κουζίνα της μαμάς, στο πιάτο του κόσμου

Σάκης Καζάκης, exports and sales director, co-founder “Marianna’s Products”

 OLIVE BARΚαθημερινά 5, 6 και 7/5
Γευσιγνωσίες ελαιολάδων
με την καθοδήγηση των ειδικών:

  • Κική Ζινοβιάδου, Επίκουρη καθηγήτρια Perrotis College
  • Κυριακή Παναγιώτου, Marketing Communications Manager TSANTALI
  • Οδυσσέας Βλαχάβας, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου
  • Μανώλης Σαλιβαράς, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου, Μultichrom

Γευσιγνωσίες ελιών με τον Κωνσταντίνο Τερτιβανίδη, διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Αλιείας της Π.Κ.Μ.

Cocktail με ελαιόλαδο:   Ο Αναστάσης Βιζυηνός παρασκευάζει το cocktail της Gourmet – Σάββατο 6/5 13:30-14:30

MasterClasses
Προϊόντα που ταξιδεύουν,
με τους

  • Χάρη Τζαννή, συντάκτη γαστρονομίας και τη
  • Στέλλα Γραμματικοπούλου, αρχιτέκτων

Παρασκευή 5/5,  12:00-13:00, 19:00-20:00 (english)
Εντοπιότητα, με τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη, ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Σελήνη»,  Σαντορίνη Παρασκευή 5/5  13:30–14:30
Μακεδονική Γη, με τους

  • Άρη Δημοκίδη, δημοσιογράφο
  • Ευθύμιο Σαββάκη, δημοσιογράφο, Υποψ. Διδάκτωρ Α.Π.Θ.
  • Αλεξάνδρα Ανθίδου, αρθρογράφο γεύσης και οίνου, υπεύθυνη εκδηλώσεων και PR της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»

Σάββατο 6/5, 15:00 – 16:00

Καινοτόμες εφαρμογές, με τις

  • Ιωάννα Σταμούλου, διευθύντρια Olive Magazine και
  • Ελένη Ψυχούλη, παρουσιάστρια, συντάκτη γαστρονομίας

Σάββατο 6/5, 18:15 – 19:15

Χορτοφαγική Διατροφή, με τους

  • Κωστή Ζαφειράκη, παρουσιαστή-δημοσιογράφο και
  • Κωνσταντίνο Έλβις Μάρκου, ιδιοκτήτη εστιατορίου Ακαδημία

Κυριακή 7/5,  13:30 – 14:30

 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ Κυριακή 7/5, 11:00–13:30
Καλλυντικά με βρώσιμα υλικά

Συντονίστρια: Ιλιάδα Ευαγγελία Κόθρα, Living Postcards

Συμμετέχουν: Εύη Λαχανά (Laouta Products), Ελένη Πουλόπουλου (Soma Soaps), Παναγιώτα Κυριακοπούλου (Vroxi Soaps), Χρήστος Τσόκης (Top Sponge), Αθανασία Ρόκα (Vis Olivae)

ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ
Στέλιος Παρλιάρος, Sweet Alchemy – Παρασκευή 5/5, 16:00–18:30

Μακεδονία Palace – Σάββατο 6/5, 16:30–17:30
Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδα, Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας – Σάββατο 6/5, 14:00-14:45

Μυρσίνη Λαμπράκη,  chef & σύμβουλος μαγειρικής, συντάκτρια & συγγραφέας γαστρονομίας, διεύθυνση περιοδικού Αλάτι & Πιπέρι – Κυριακή 7/6, 15:00-16:00

MENTORING CORNER Καθημερινά

Συμβουλευτική για εκθέτες και εμπορικό κοινό.

INSPIRED MEDIA
Προώθηση των προϊόντων της έκθεσης με εμπνευσμένο τρόπο.

Αρχίζει αύριο η 2η Gourmet Olive & Delicacies Exhibition στη ΘεσσαλονίκηΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ:
Οι επισκέπτες της Gourmet Exhibition, στην τριήμερη διάρκειά της, γνωρίζουν, δοκιμάζουν, ξεχωρίζουν και ψηφίζουν για τα προϊόντα των παραγωγών που συμμετέχουν, αναδεικνύοντας τα καλύτερα της προτίμησής τους!

Τελετή Απονομής Βραβείων Κοινού:  Κυριακή 7/5, 17:00–18:30

Παρουσίαση:   Χριστίνα Κανατάκη, δημοσιογράφος

Για κρατήσεις στις παραπάνω εκδηλώσεις στείλτε email στο events@gourmetoliveexhibition.com με θέμα το όνομα της εκδήλωσης που έχετε επιλέξει.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.gourmetoliveexhibition.com

Λίγα ακόμη λόγια για τη Gourmet Exhibition

Ο στόχος ίδρυσης και λειτουργίας μιας έκθεσης αποκλειστικά με ποιοτικά προϊόντα που ήδη κερδήθηκε από πέρσι, καθιέρωσε τη Gourmet Exhibition στη συνείδηση του κοινού, επαγγελματίες και καταναλωτές, ως την έκθεση που επικεντρώνεται στην ανάδειξη και προώθηση εκλεκτών προϊόντων τα οποία αξίζουν την προσοχή και την προτίμησή μας.

Εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα και ελιές, προϊόντα delicatessen όπως μέλι, μαρμελάδες, γλυκίσματα, ξύδι και αρτύματα, αρωματικά φυτά και βότανα, διάφορα χρηστικά προϊόντα και προϊόντα προσωπικής περιποίησης βασισμένα στα βρώσιμα υλικά, αποτελούν τη σειρά των ειδών που η Gourmet Exhibition προτείνει στους επισκέπτες της, τόσο για τη χρήση τους σε επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, ξενοδοχεία, café-bar, παντοπωλεία) όσο και στην καθημερινότητα όλων μας, σε νοικοκυριά, στην εργασία, σε ταξίδια και εκδρομές, αλλά και ως δώρα.

Μέσα από όλες αυτές τις δράσεις, η Gourmet Exhibition φιλοδοξεί επαγγελματίες και καταναλωτές να γνωρίσουν άρτια τους παραγωγούς και τα ήδη που παράγουν, την ποιότητά τους, την προέλευση των πρώτων υλών τους και κυρίως την αναγκαιότητα για την καθιέρωσή τους στη ζωή μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Gourmet Exhibition έχει αποφασίσει να αποτελείται από ιδιαίτερα εκλεκτό και περιορισμένο αριθμό εκθετών χωρίς να φιλοδοξεί να είναι μία μαζική έκθεση τροφίμων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος