Τη θέσπιση δώδεκα υποτροφιών, ισάριθμων με τους φοιτητές που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, θα προτείνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
«Το αίτημα εκ μέρους του ΑΠΘ θα είναι να δοθούν δώδεκα υποτροφίες, όσα και τα παιδιά που χάθηκαν. Ανεξάρτητα από ποια σχολή προέρχονταν, είναι όλα τους παιδιά του ΑΠΘ», ανέφερε ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας, Δημήτρης Κωβαίος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως, σήμερα, στα αμφιθέατρα των Σχολών, τα μαθήματα γίνονται με ιδιαίτερη δυσκολία και το κλίμα παραμένει πολύ βαρύ, ενώ ανέφερε πως στη μνήμη των αδικοχαμένων φοιτητών και φοιτητριών θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και θα δημιουργηθεί ένα μνημείο εντός του ΑΠΘ «για να μη ξεχαστούν ποτέ».
Ο κ. Κωβαίος αναφέρθηκε και στις δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (τηλ. 2310 999888), που παρέχονται με πρωτοβουλία του πανεπιστημίου, σε φοιτητές, προσωπικό αλλά και στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών του δυστυχήματος στα Τέμπη.
«Αρκετοί φοιτητές έχουν ζητήσει έως τώρα ψυχολογική υποστήριξη. Πολλά παιδιά δεν ήταν μέσα στο τρένο όμως ήταν φίλοι με τους φοιτητές που χάθηκαν. Άλλα επέβαιναν στο τρένο και είτε τραυματίστηκαν ελαφρά, είτε καθόλου, ωστόσο χρειάζονται υποστήριξη. Και για εμάς τους καθηγητές, όμως, είναι χρήσιμο, γιατί αυτά τα παιδιά τα είχαμε κάθε μέρα στα μαθήματα, με τους προβληματισμούς, τις διαφωνίες, τις αντιθέσεις μας και είναι μεγάλο το κενό», είπε χαρακτηριστικά.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος