Απομακρύνονται τα τελευταία συντρίμμια από την συντριβή του «Αντόνοφ»

Έως την Παρασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των συντριμμιών του ουκρανικού μεταγωγικού αεροσκάφους «Antonov-12» , που είχε πέσει το 2022, στον Δήμο Παγγαίου στην Καβάλα.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Τασούλα Κρητικού, βρέθηκε στο σημείο του δυστυχήματος που προκάλεσε τον θάνατο των οκτώ μελών του πληρώματος και πολλά ερωτήματα.

Όπως είχε διαπιστωθεί τον περασμένο Ιούλιο το αεροσκάφος μετέφερε περί τους 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό, το οποίο κατά την πρόσκρουση στο έδαφος είχε διασπαρεί στην γύρω περιοχή, σε απόσταση κάποιων χιλιομέτρων. Έκτοτε άρχισε η σταδιακή τους απομάκρυνση, ενώ συνεχίστηκαν οι μετρήσεις για τυχόν ύπαρξη τοξικών ουσιών.

Έπειτα από οκτώ μήνες επίπονης εργασίας από ειδικούς, απομακρύνονται και τα τελευταία τμήματα των συντριμμιών. Η αποκατάσταση του χώρου θα γίνει με την ανάδευση του εδάφους και αναμένεται να παραδοθεί η γή στους αγρότες.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο χώρος βρισκόταν υπό ολική και ακολούθως υπό μερική απαγόρευση προσβάσεως, έως ότου βρεθούν και απομακρυνθούν όλα τα επικίνδυνα υλικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος