«Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας – Μέρος I» – 26 Μαΐου έως 15 Νοεμβρίου 2022, Λάρισα

Η δημιουργική ομάδα του Πάρκου Καινοτομίας JOIST παρουσιάζει  στο κοινό το πρώτο μέρος της έκθεσης, που είναι αφιερωμένο στον τροχό και το γρανάζι, την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 19:30 όπου εγκαινιάζεται το πρώτο μέρος της σπονδυλωτής έκθεσης «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας – Μέρος Ι» στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST, στη Λάρισα.

Η έκθεση παρουσιάζεται σε τρεις χώρους, όπου τα εκθέματα και οι ειδικές κατασκευές καλύπτουν ιστορικά 3.500 χρόνια. Στον πρώτο χώρο οι επισκέπτες/ριες συναντούν το ολόγραμμα του Εανάτουμ από την πόλη Λαγκάς της Μεσοποταμίας, στο δεύτερο ένα τρισδιάστατο animation και μια κατασκευή που εξιστορούν την εξέλιξη του τροχού και του γραναζιού, και στο τρίτο τους/τις περιμένει το ομοίωμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, με επεξηγηματικό βίντεο από το Μουσείο των Ηρακλειδών, καθώς και ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής που συνδέει την τεχνολογία, του τότε με το σήμερα.

Η έκθεση δομείται πάνω στην έννοια της εκπαιδευτικής ψυχαγωγίας και πειραματίζεται με νέες τεχνολογίες και μουσειολογικές προσεγγίσεις, δημιουργώντας ένα θεατρικό εκθεσιακό περιβάλλον. Απευθύνεται σε κοινό όλων των ηλικιών, καθώς στόχος της είναι να βοηθήσει μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν ξανά, με νέους τρόπους, τον κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Πληροφορίες:
https://joistpark.eu/ekdiloseis/ekthesi-apo-ton-troxo-stin-texniti-noimosyni/

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος