Απ. Τζιτζικώστας στο συνέδριο του ΕΛΚ: Περιφέρειες και Δήμοι στην πρώτη γραμμή σε μια περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων

Στον κρίσιμο ρόλο των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρώπης, που, όπως είπε, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε μια περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων και παρέχουν σπουδαίο έργο, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στην ομιλία του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στο Βουκουρέστι, εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

Επισήμανε ότι κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας για την Περιφέρεια ήταν η εμπιστοσύνη «και επιλέξαμε αυτή τη λέξη, επειδή η πολιτική δεν έχει να κάνει με αριθμούς, αλλά με τον άνθρωπο».

«Και φυσικά η εμπιστοσύνη δεν βασίζεται στα λόγια, βασίζεται στις πράξεις μας. Βασίστηκε στα απτά αποτελέσματα που παρουσιάσαμε στους συμπολίτες μας όλα αυτά τα χρόνια που διοικούμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, εστιάζοντας πάντα στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας». Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι χτίστηκαν 20 νέα σχολεία, εξοπλίστηκαν 16 νοσοκομεία και 22 κέντρα υγείας με νέα σύγχρονα μηχανήματα και 600 από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας παρέχονται πλέον ψηφιακά, χρηματοδοτήθηκαν περισσότερα από 10.000 επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων επιχειρήσεων και περισσότερα από 3.000 σχέδια για την καινοτομία.

Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι το ΑΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας αυξήθηκε κατά 9%, δημιουργήθηκαν 70.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατατάσσεται σήμερα μεταξύ των δέκα ταχύτερα αναπτυσσόμενων Περιφερειών της Ευρώπης όσον αφορά στην καινοτομία και σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ είναι η ταχύτερη Περιφέρεια στην Ελλάδα όσον αφορά στην εφαρμογή των πράσινων πολιτικών.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην καθημερινότητα των πολιτών σε όλα τα κράτη μέλη, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της Πολιτικής Συνοχής, στην οποία όπως τόνισε πρέπει να επιμείνει το ΕΛΚ, διότι είναι εξαιρετικά σημαντική για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες ξεχωριστά, αλλά και για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα συνολικά.

«Η συνοχή είναι το μόνο πολυετές επενδυτικό εργαλείο, που σχεδιάζεται και υλοποιείται από τη βάση προς την κορυφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αειφόρο ανάπτυξη. Και στην πραγματικότητα είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό οικονομικό μέσο. Είναι το μέσο που μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή των ανθρώπων. Έτσι μόνο μπορούμε να κάνουμε τους Ευρωπαίους πολίτες να αισθάνονται ότι η Ευρώπη αφουγκράζεται τις ανάγκες τους, νοιάζεται για τα προβλήματά τους και παρέχει ουσιαστικές λύσεις στον τόπο τους», πρόσθεσε.

Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι «πρέπει να διαδώσουμε την καινοτομία, τη συνδεσιμότητα και τις νέες τεχνολογίες σε κάθε γωνιά της ΕΕ, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ αγροτικών και αστικών περιοχών, τερματίζοντας τη διαίρεση μεταξύ πολιτών πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, όπως δηλώνουμε με έμφαση στο Μανιφέστο του ΕΛΚ. Αυτή είναι η αλλαγή που θέλουν να δουν οι συμπολίτες μας».

Ο κ. Τζιτζικώστας στο περιθώριο του συνεδρίου του ΕΛΚ είχε ξεχωριστές συνομιλίες με την Πρόεδρο της Κομισιόν Ursula Von Der Leyen, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber, αλλά και την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος