«Αντικειμενική Πραγματικότητα: αβεβαιότητα και σκληρές αλήθειες» στο MOMUS

Τη σχέση ανάμεσα στην πραγματικότητα, την πληροφορία και την αβεβαιότητα σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα δεδομένα εξετάζει η έκτη εκδήλωση της σειράς δημόσιου διαλόγου «ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΑΦΗΣ» του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Με τίτλο «Αντικειμενική Πραγματικότητα: αβεβαιότητα και σκληρές αλήθειες», η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στις 6 μμ., στο MOMUS-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, με συνομιλητές τον δημοσιογράφο και δημιουργό podcast Άρη Δημοκίδη και τον πρόεδρο του ΔΣ του MOMUS, Επαμεινώνδα Χριστοφιλόπουλο.

«Αντικειμενική Πραγματικότητα: αβεβαιότητα και σκληρές αλήθειες» στο MOMUS

Η έκτη εκδήλωση της σειράς δημόσιου διαλόγου «ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΑΦΗΣ» του ΙΤΕ, έχει τίτλο «Αντικειμενική Πραγματικότητα: αβεβαιότητα και σκληρές αλήθειες» και γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης-MOMUS, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2026, στις 6 μμ, στο Αμφιθέατρο «Ξανθίππη Χόιπελ» του MOMUS-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, (εντός ΔΕΘ – HELEXPO) στη Θεσσαλονίκη.

«Αντικειμενική Πραγματικότητα: αβεβαιότητα και σκληρές αλήθειες» στο MOMUS

Σε μια εποχή υπερπληροφόρησης και τεχνητής νοημοσύνης, η διάκριση ανάμεσα στο γεγονός και την ερμηνεία γίνεται ολοένα πιο σύνθετη. Τι θεωρούμε πραγματικό; Πώς διαμορφώνονται οι βεβαιότητές μας και ποιος επηρεάζει την αντίληψή μας για τον κόσμο; Πώς διαχειριζόμαστε την αβεβαιότητα για το παρόν και το μέλλον;

Συνομιλητές, οι Άρης Δημοκίδης, δημοσιογράφος, δημιουργός podcast, LIFO και Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, πρόεδρος ΔΣ MOMUS, επικεφαλής της Έδρας UNESCO για την Έρευνα του Μέλλοντος – ΙΤΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος