Ανθρωπιστική βοήθεια από το 2ο δημοτικό σχολείο Συκεών στο «αδελφό» 3ο δημοτικό σχολείο-νηπιαγωγείο Παλαμά

Την έμπρακτη συμπαράστασή του στους μαθητές, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου Παλαμά που βιώνουν τις καταστροφικές συνέπειες τις οποίες προκάλεσε το ολέθριο πέρασμα του κυκλώνα Daniel έδειξε μέσα στο Σαββατοκύριακο σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων σε συνεργασία με τη διευθύντρια Ευαγγελία Τύμπα, τους εκπαιδευτικούς και κυρίως τους μαθητές του σχολείου των Συκεών ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης για να ανακουφίσουν την εξουθενωμένη εκπαιδευτική κοινότητα στον Παλαμά.

Κυρίως όμως συγκεντρώθηκαν 131 τσάντες γεμάτες με όλα τα απαραίτητα σχολικά είδη για να επιτρέψουν στα δοκιμαζόμενα παιδιά του 3ου Δημοτικού-Νηπιαγωγείου Παλαμά Καρδίτσας να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματά τους μετά την Τετάρτη οπότε και θα γίνει ο αγιασμός για την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Μάλιστα οι μαθητές από τις Συκιές για να αποδείξουν πώς ό, τι πρόσφεραν το συγκέντρωσαν με πολλή αγάπη συνόδευσαν την αποστολή με εκατοντάδες χάρτινες καρδιές, γεμάτες αγάπη, ευχές, ζωγραφιές και λόγια παρηγοριάς κι ελπίδας για τους συνομηλίκους τους στη Θεσσαλία.

Για τη φόρτωση, τη μεταφορά και τη διάθεση των προϊόντων στη Θεσσαλία φρόντισε ο δήμος Νεάπολης- Συκεών κατόπιν συνεννόησης του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη με τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τη συμβολή των αντιδημάρχων Παιδείας Μιχάλη Βουλγαρίδη και Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννας Αλεξιάδου. Μάλιστα ο ίδιος ο δήμαρχος που συγχαίρει μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς του 2ου δημοτικού, αναφέρει ότι κι άλλα σχολεία συλλέγουν βοήθεια ενώ παροτρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του 2ου δημοτικού Συκεών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο κομμάτι της βοήθειας ήταν χορηγία του δικτύου καταστημάτων καφέ-ψιλικών 4all ενώ τα έξοδα μεταφοράς ήταν προσφορά του δημότη μας, επιχειρηματία Αντώνη Αργυράκη.
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον δήμο Νεάπολης – Συκεών για την μεταφορά των προϊόντων και να διαβεβαιώσουμε τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας στον Παλαμά πως δεν ξεχνούμε, ότι πέρα από την αδελφοποίηση των σχολείων μας, αυτό που είναι το σημαντικότερο είναι η αδελφοποίηση των ίδιων των παιδιών μας, δεσμός που θα παραμείνει εσαεί και θα συνδράμει αποφασιστικά στον αγώνα για επιβίωση και ένα καλύτερο μέλλον» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το δ.σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών. Παράλληλα, τα μέλη του Συλλόγου και ειδικά όσοι συνόδευσαν την αποστολή μαζί με την διευθύντρια Ευαγγελία Τύμπα μεταφέρουν τον πόνο και τη θλίψη που έζησαν αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητα στον Παλαμά Καρδίτσας.

Ανθρωπιστική βοήθεια από το 2ο δημοτικό σχολείο Συκεών στο «αδελφό» 3ο δημοτικό σχολείο-νηπιαγωγείο Παλαμά

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν

131 τσάντες, 131 κασετίνες (πλήρεις),131 πλαστικούς φάκελοι, 131 μπλοκ ζωγραφικής, 565 τετράδια διαφόρων ειδών, 41 σετ γεωμετρικών οργάνων, 82 στυλό που σβήνουν, 1 παλέτα (84 εξάδες – 756 λίτρα) εμφιαλωμένου νερού χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, 2 παλέτες (168 εξάδες – 1512 λίτρα) εμφιαλωμένου νερού χορηγία 3 οικογενειών του σχολείου, 1 παλέτα (84 εξάδες – 756 λίτρα) εμφιαλωμένου νερού χορηγία του Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών & Φαρμακοϋπαλλήλων Θες/νίκης, από τους Γονείς και Κηδεμόνες του σχολείου 63 εξάδες (567 λίτρα εμφιαλωμένου νερού, 6 παλέτες με παιδικά ρούχα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, σχολικά είδη, τσάντες για τα παιδιά του νηπιαγωγείου που θα συστεγάζεται αναγκαστικά, είδη υγιεινής, παιδικά βιβλία, παιχνίδια, παγούρια, δοχεία φαγητού, φάρμακα κ.τ.λ. (Στην προσπάθεια αγοράς φαρμακευτικών ειδών συνέβαλε ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος