Ανθρωπιστική αποστολή στο Βιετνάμ για χειρουργικές επεμβάσεις

Ένας Έλληνας συμμετείχε σε μια διεθνή ομάδα γιατρών που μετέβη στο Βιετνάμ προ εβδομάδος για να βοηθήσουν καρκινοπαθείς και να μεταδώσουν την γνώση τους στους εκεί συναδέλφους τους.

Με πρωτοβουλία του πανεπιστημίου Στάνφορντ μια διεθνής ομάδα γιατρών ανέλαβε να ταξιδέψει στο Βιετνάμ και να προσφέρει θεραπεία και γνώσεις. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Δημήτρης Διονυσίου, αναπληρωτής καθηγητής πλαστικής χειρουργικής.

Επρόκειτο για μια συγκλονιστική εμπειρία, που δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους που δεν έχουν την παραμικρή δυνατότητα να καλυτερεύσουν την ζωή τους και ειδικά γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε θεραπείες κατά του καρκίνου.

Όπως εξηγεί ο κ. Διονυσίου, στον χώρο της πλαστικής ιατρικής η αποκατάσταση του μαστού μετά από την αφαίρεση του για λόγους θεραπευτικούς λόγους είναι υψίστης σημασίας.

Η ομάδα περιέθαλψε και βοήθησε γυναίκες που είχαν υποστεί μαστεκτομή, παιδιά που είχαν υποστεί κάποια εγκαύματα, τραύματα, αλλά κυρίως έδωσε την δυνατότητα σε νέους γιατρούς από άλλες χώρες που συνόδευσαν την αποστολή, να αποκτήσουν εμπειρία και γνώσεις. Επίσης, το Βιετνάμ είναι μια χώρα που δεν διαθέτει ιατρικές υπηρεσίες κάποιου επιπέδου, για να αντιμετωπίσει προβλήματα, που θεωρούνται απλά και κοινά στον δυτικό κόσμο. Έτσι, όπως είπε ο κ. Διονυσίου, οι εκεί γιατροί είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις που θα χρησιμοποιήσουν για να ανακουφίσουν τους ασθενείς τους.

Ανθρωπιστική αποστολή στο Βιετνάμ για χειρουργικές επεμβάσεις

Το ζήτημα είναι εάν θα έχουν και τα μέσα για να εκτελέσουν το έργο τους, καθώς η οικονομία της χώρας δεν επιτρέπει τέτοιες παροχές. Τόσος αγώνας και θυσίες για να διασφαλίσουν μια θέση στον παράδεισο του υπαρκτού σοσιαλισμού, αντί να βελτιώσει το επίπεδο ζωής κατέληξε να τους ισοπεδώσει όλους σε σημείο απόλυτης φτώχειας.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος