Άνοιξε ο δρόμος για την αξιοποίηση του ξενοδοχείου «Βέρμιον»

Ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Νάουσας στην Ημαθία,, το «Βέρμιον», ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει ξεπερνώντας προβλήματα πολεοδομικά και γραφειοκρατικά.

Σε απόσταση μικρότερη από τρία χιλιόμετρα από το κέντρο της Ναούσης στον Άγιο Νικόλαο, το ξενοδοχείο λειτουργούσε έως και πριν από οκτώ χρόνια.

Η απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ, αναφορικά με το νομικό καθεστώς που δεν επέτρεπε να γίνει ο διαγωνισμός μίσθωσής του, αλλάζει τα δεδομένα Αυτό σημαίνει πως με τον αποχαρακτηρισμό και την νομιμοποίηση της έκτασης ανοίγει ο δρόμος για να οδεύσει το ξενοδοχείο σε διαγωνισμό, με στόχο την ανάδειξη αναδόχου- επενδυτή, που θα αναλάβει την λειτουργία του, όπως εξηγεί ο Νικόλας Καρανικόλας, δήμαρχος Ηρωικής Πόλης Νάουσας.

Υπήρχαν κάποια εκκρεμή ζητήματα της χρήσης του, πολεοδομικά, δασικά κ.α. «Καταφέραμε το ακατόρθωτο, κάναμε δυνατό το αδύνατο. Τα όποια προβλήματα με την τακτοποίηση των δασικών χαρτών επιλύθηκαν». Επίσης, έπαψε να θεωρείται αυθαίρετο και να φοβίζει κάθε επίδοξο επενδυτή και ο Δήμος έχει απελευθερώσει το οίκημα.

Η εκκαθάριση από την προηγούμενη δημοτική αρχή ουδέποτε ολοκληρώθηκε συσσωρεύοντας χρέη εκατομμυρίων, τα οποία πληρώθηκαν από τον δήμο, χωρίς να είναι κάτοχος του ακινήτου. Επόμενο βήμα είναι η επαναλειτουργία του. Θα γίνει η συμβολαιογραφική πράξη για να περάσει οριστικά στα χέρια του δήμου και με την μορφή μιας μακροχρόνιας μίσθωσης θα δοθεί σε κάποιον ιδιώτη.

Πρόκειται για το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του δήμου που θα συμβάλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της πόλεως και θα δημιουργήσει 80 θέσεις εργασίας. Επιπλέον, αναμένεται να έχει μεγάλες πληρότητες καθ’  όλη την διάρκεια του χρόνου, γεγονός που θα το καθιστά κερδοφόρο. Σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο όπως λέει ο κ. Καρανικόλας, είναι να γίνει δεκτό από το δημοτικό συμβούλιο το ζήτημα και το καλοκαίρι να γίνει ο διαγωνισμός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος