Αποκαταστάθηκαν η σιδηροδρομική κυκλοφορία και η ηλεκτροδότηση στο τμήμα Μαυρονέρι – Ραψάνη, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή της Κατερίνης.
Σύμφωνα με ενημέρωση του Διαχειριστή Υποδομής ΟΣΕ – Σιδηρόδρομοι Ελλάδος, η αμαξοστοιχία που εκτελεί το δρομολόγιο IC57 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα) αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη με καθυστέρηση 48 λεπτών, λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή της Κατερίνης. Κατά την πορεία της και πριν την άφιξή της στη Λάρισα, η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε προσωρινά λόγω τεχνικού προβλήματος. Έπειτα από ενέργειες του τεχνικού προσωπικού, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε επιτόπου και η αμαξοστοιχία συνέχισε το δρομολόγιό της. Η αμαξοστοιχία αναχώρησε από τον Σταθμό Λάρισας προς την Αθήνα με συνολική καθυστέρηση 108 λεπτών.
Η φωτιά έκαψε ξερά χόρτα και απορρίμματα και ξέσπασε στην περιοχή Γερμανικά στον Σταθμό, παράλληλα με τις σιδηροδρομικές γραμμές.
Στο σημείο επιχείρησαν δεκαπέντε πυροσβέστες με έξι οχήματα, ενώ δεν κινδύνευσαν οικίες ή εγκαταστάσεις.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος