Ανάπτυξη περιπατητικού τουρισμού στην Ήπειρο

Δεκάδες δρόμοι παρόχθιοι, ορεινοί και παράκτιοι διατρέχουν την Ήπειρο, τους οποίους, ο Δήμος Ζίτσας ζητά να ενταχθούν στο ειδικό πρόγραμμα του Εθνικού Δικτύου Μονοπατιών, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Σιώμος, παραβρέθηκε στην ημερίδα παρουσίασης και με ενθουσιασμό εξηγεί τις προοπτικές.

Ο Γιώργος Ράδος, αντιδήμαρχος τουρισμού δήμου Ζίτσας, εξηγεί ότι η πρόταση κατετέθη σήμερα και αφορά την ένταξη 132 χλμ. μονοπατιών της Ηπείρου στο πρόγραμμα, που έχει σχεδιαστεί από το υπουργείο ενέργειας και περιβάλλοντος και θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο ποταμός Καλαμάς διασχίζει την Ήπειρο και στις όχθες του δεκάδες μικροί δρόμοι προσφέρονται για οικογενειακές διαδρομές, με μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας ή πιο ριψοκίνδυνες.

Ανάπτυξη περιπατητικού τουρισμού στην Ήπειρο

Οι επιχειρηματίες είναι έτοιμοι να επενδύσουν στην περιοχή για την τουριστική της ανάπτυξη σε πεζοπορία, ποδηλασία, ράφτινγκ και ότι άλλο μπορεί να αξιοποιήσει τις ομορφιές της Ηπείρου, με την δημιουργία θέσεων εργασίας, και υψηλό εισόδημα.

Μονοπάτια μήκους 56 χλμ. που οδηγούν σε μοναστήρια, σε αμπελώνες, σε ιστορικές τοποθεσίες, έχουν ήδη σηματοδοτηθεί, χαραχθεί και χαρτογραφηθεί και αναμένεται πλέον η έγκριση της χρηματοδότησης, η οποία θα πρέπει να καθυστερήσει ένα εύλογο διάστημα λόγω των εκλογών και άνευ απροόπτων στην συνέχεια. «Η υλοποίηση θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, αλλά ήδη πραγματοποιούνται οι παρα-Καλάμιες διαδρομές με αγώνες ορεινής ποδηλασίας και ορεινού τρεξίματος, δίπλα στις όχθες του ποταμού, του μεγαλύτερου της Ηπείρου με μήκος 117 χλμ.», σημειώνει ο κ. Ράδος.        

Ανάπτυξη περιπατητικού τουρισμού στην Ήπειρο

Οι ειδικές μορφές τουρισμού, ορειβατικού, θρησκευτικού, γαστρονομικού, κυρίως δε του οινοτουρισμού, καθώς η Ζίτσα φημίζεται για τα κρασιά της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος