Ανακατασκευάστηκε με κονδύλια της ΠΕΔ-ΚΜ η Ορθοπεδική Κλινική του Νοσ. Κιλκίς

Ανακατασκευάστηκε με κονδύλια της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) η πτέρυγα της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, ενώ το έργο παραδόθηκε στο πλαίσιο ειδικής τελετής.

Η πτέρυγα της Ορθοπεδικής Κλινικής στην οποία το 85% των νοσηλευόμενων προέρχεται από όμορους νομούς, ανακαινίστηκε πλήρως, καθώς έγινε ανακατασκευή του δαπέδου και της οροφής και εξοπλίστηκε με σύγχρονου τύπου ξενοδοχειακή υποδομή. Η παρέμβαση αυτή βελτιώνει σημαντικά τις συνθήκες λειτουργίας της κλινικής, ενώ συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, των συνοδών και των επισκεπτών τους.

«Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της διεύθυνσης της Ορθοπεδικής Κλινικής και της διοίκησης του νοσοκομείου, γιατί η φήμη της κλινικής κατέστησε ονομαστό και ξεχωριστό το νοσοκομείο στο σύνολο του» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου. Επισήμανε, άλλωστε, πως μέχρι στιγμής η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε στην αναβάθμιση πολλών περιφερειακών ιατρείων, ενισχύοντάς τα με ιατρικό εξοπλισμό.

Ειδικότερα, όπως είπε, εξοπλίστηκαν τα Αγροτικά Ιατρεία Επταλόφου και Μουριών Κιλκίς και Μεταμόρφωσης του δήμου Παιονίας, ενώ στην ίδια περιοχή η ΠΕΔ-ΚΜ ενίσχυσε οικονομικά τον οικείο δήμο για την περιβαλλοντική αποκατάσταση της Ειδομένης, μετά την μεταφορά των προσφύγων σε δομές φιλοξενίας. Επίσης αναφέρθηκε στη διάθεση κονδυλίων για την αγορά εξοπλισμού των νοσοκομείων Ιπποκράτειο, Θεαγένειο, Αγίου Παύλου, «Γ. Γεννηματά» και Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, καθώς και την ενίσχυση με ιατρικό εξοπλισμό των Αγροτικών Ιατρείων στον δήμο Αριδαίας, Μουδανιών Χαλκιδικής, Προμάχων στο δήμο Αλμωπίας του νομού Πέλλας και στον δήμο Συντικής του νομού Σερρών.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος