Ακυρώνεται η αποψινή συναυλία για τον Ennio Morricone στη Μονή Λαζαριστών

Η προγραμματισμένη για σήμερα συναυλία αφιέρωμα για τον ENNIO MORRICONE δεν θα πραγματοποιηθεί!

Σύντομα θα οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής της.

O Ennio Morricone δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Στην κατοχή του, εκτός από δύο Όscar, έχει επίσης τρία βραβεία Grammyτέσσερις Χρυσές Σφαίρεςέξι Baftaδέκα David di Donatelloέντεκα Nastri d’Argentoδύο βραβεία Ευρωπαϊκού ΚινηματογράφουΧρυσός Λέων  και Βραβείο Μουσικής Polar, και .  έχουν πουληθεί  παγκοσμίως περισσότεροι από 70 εκατομμύρια δίσκοι του  Οι συνθέσεις του έχουν συναρπάσει ολόκληρες γενιές και καλύπτουν διάφορα μουσικά είδη, καθιστώντας τον πιο σημαντικό συνθέτη soundtrack όλων των εποχών. Σκοπός  του αφιερώματος, είναι η αποτίμηση φόρου τιμής προς τον μεγάλο σύνθετη.

To  συμφωνικό σύνολο από την Ιταλία  Ensemble Le Muse  αποτελούν ξεχωριστές γυναίκες μουσικοί , που  προέρχονται από την φημισμένη  ορχήστρα “Rondo Veneziano” και  πέρα από την πλούσια εμπειρία τους σε όλες τις πτυχές της κλασικής μουσικής διαθέτουν μια ιδιαίτερη αίσθηση και ένστικτο στην ερμηνεία των συνθέσεων του Ennio Morricone. Μιας μουσικής που είναι πασίγνωστη για την ακρίβεια και την ευαισθησία της στην περιγραφή των εικόνων Μιας μουσικής  πολυβραβευμένης διεθνώς,  που καλύπτει έξι γεμάτες δεκαετίες διαρκούς έμπνευσης και δράσης. Το Ensemble Le Muse είχε την τιμή να εκπροσωπήσει την ιταλική μουσική  στα εγκαίνια του εξαμήνου της Iταλικής  Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με δύο αξέχαστες συναυλίες σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη και έλαβε την Υψηλή Αιγίδα  του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας γι’ αυτή την παράσταση.

Στο μουσικό σύνολο αυτό ιδιαίτερη θέση έχει η εξαιρετική σοπράνο Daniela Placci   , ενώ διευθύνεται από τον πιανίστα ,ιδρυτή της ορχήστρας και μαέστρο Andrea Albertini.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος