Αίτημα προς την κυβέρνηση για 120 δόσεις και επανένταξη στις ρυθμίσεις οφειλών από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Τη διεύρυνση της υφιστάμενης ρύθμισης των 72 δόσεων σε 120 δόσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην αποπληρωμή των οφειλών τους, ζητά από την κυβέρνηση ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Με σημερινή επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο ΕΣΘ επαναφέρει το σχετικό αίτημα του εμπορικού κόσμου, επισημαίνοντας τις αυξημένες οικονομικές πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, ζητά την εφαρμογή της πάγιας ρύθμισης σε έως 48 δόσεις, καθώς και τη δυνατότητα επανένταξης στις ρυθμίσεις για όσους είχαν υπαχθεί σε προηγούμενα προγράμματα, αλλά στη συνέχεια τις έχασαν.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλούνται να ανταποκριθούν ταυτόχρονα στην εξυπηρέτηση παλαιών οφειλών, στις τρέχουσες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, αλλά και στα αυξημένα λειτουργικά κόστη.

«Ο εμπορικός κόσμος δεν ζητά διαγραφή των οφειλών. Ζητά ένα ρεαλιστικό πλαίσιο για την εξόφλησή τους», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή. Ο ΕΣΘ ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου την κατανόηση των πραγματικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει σήμερα η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την άμεση εξέταση των προτάσεών του.

Στόχος, όπως επισημαίνεται, είναι να διαμορφωθεί ένα βιώσιμο πλαίσιο ρυθμίσεων, το οποίο θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία και η βιωσιμότητά τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος