Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον τουρισμό από τους Φούρνους Κορσέων

Ανάμεσα στην Ικαρία και την Σάμο οι Φούρνοι Κορσέων, 20 μικρές νησίδες προσφέρουν μια τεράστια ποικιλομορφία απόκρημνων ακτογραμμών και απάνεμων κολπίσκων, όπου βρίσκουν καταφύγιο πολυτελή γιότ.

Το καινούργιο λιμάνι, που είναι αλιευτικό καταφύγιο αναμένεται να φιλοξενήσει τουριστικά γιότ, αναφέρει ο Δημήτρης Μαρκάκης,αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών.  

Η φετινή χρονιά εκτιμάται ότι θα είναι η καλύτερη όλων των εποχών. Έξαρση στην ζήτηση και στις κρατήσεις δίνουν τον αισιόδοξο τόνο στους επιχειρηματίες, που βλέπουν την συστάδα των νησιών και νησίδων να αναδύονται σε αγαπημένο προορισμό.

52 ναυάγια, αρχαία, μεσαιωνικά και νεότερα συνιστούν τον υποθαλάσσιο πλούτο των Φούρνων Κορσέων, που διαθέτουν πάρκο για τους λάτρεις των καταδύσεων. Από τα λημέρια των πειρατών, στα αναρριχητικά ύψη και στα καταδυτικά βάθη η επίσκεψη στους Φούρνους Κορσέων ξεφεύγει από τις συνήθεις.   

Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον τουρισμό από τους Φούρνους Κορσέων

Το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν παλαιότερα με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια έχει επιλυθεί και η σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα είναι θέμα λίγου χρόνου αεροπορικώς, ενώ το καράβι πιάνει στο νησί σε οκτώ ώρες από τον Πειραιά τρεις φορές την εβδομάδα, με στάσεις σε Μύκονο, Ικαρία και Φούρνους.

Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον τουρισμό από τους Φούρνους Κορσέων

Ένας οικογενειακός προορισμός, με πολλές δυνατότητες, που τώρα αρχίζει να αναπτύσσεται προσφέρει την ηρεμία και τις ξεκούραστες διακοπές, που είναι το ζητούμενο, σημειώνει ο κ. Μαρκάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος