ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ – Έκθεση ζωγραφικής : Ιερομόναχος Αναστάσιος “Από την Πόλη στον Άθω” – Κωνσταντινούπολη 18 Απριλίου – 30 Μαΐου 2022

Η Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, με την ευκαιρία του εορτασμού του Πάσχα, αλλά και την ανά δεκαετία τελετή έψησης του Αγίου Μύρου, που λαμβάνει χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στο Φανάρι, παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής του Ιερομονάχου Αναστασίου με τίτλο «Από την Πόλη στον Άθω».
Η Έκθεση θα ξεκινήσει τη λειτουργία της τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου και θα παραμείνει στο Σισμανόγλειο Μέγαρο μέχρι τις 30 Μαΐου. Τα επίσημα εγκαίνια θα τελέσει η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, την Πέμπτη της Διακαινησίμου, 28 Απρίλιου 2022.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 70 έργα, από τους δύο πολύ σημαντικούς σταθμούς της ζωής του καλλιτέχνη: την Κωνσταντινούπολη και το Άγιον Όρος. Ο Ιερομόναχος Αναστάσιος είναι δημιουργός ναΐφ, ασπούδαστος και αυτοδίδαχτος. Όπως αναφέρει και ο ίδιος, ζωγραφίζει για να απαλύνει τη ροή του χρόνου. Οι ζωγραφιές του, αυγοτέμπερες και πλαστικά, με τα λαϊκά τους μορφολογικά στοιχεία, διακατέχονται από την εσωτερική του ανάγκη να μεταβάλλει σε εικόνες τα βιώματά του.

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ – Έκθεση ζωγραφικής : Ιερομόναχος Αναστάσιος  “Από την Πόλη στον Άθω” – Κωνσταντινούπολη 18 Απριλίου – 30 Μαΐου 2022

Τα έργα του για την Κωνσταντινούπολη αποτελούν το όχημα για ένα όμορφο και μαγικό ταξίδι. Ταξίδι μέσα στη μνήμη και στη λήθη. Στηριζόμενος στο προσωπικό του αίσθημα και στο πολυετές βίωμα του καλογερικού σχήματος, αντλεί τις εμπνεύσεις του από τους περικαλλείς ναούς και τα ιστορικά μνημεία της Πόλης, αλλά και από τις αφανείς στιγμές της καθημερινότητας των κατοίκων της, του παρελθόντος και του παρόντος, τα οποία μεταμορφώνει με χάρη και χρωματική ζωηρότητα σε πρωτότυπες αφηγηματικές συνθέσεις. Όλα αποδίδονται απλά μέσα από τα λαμπερά έντονα χρώματα της παλέτας του και η ευρηματική και γήινη ζωγραφική του επιτρέπει στον παπα-Αναστάση να αποτυπώσει τις βιωματικές εικόνες που στιγμάτισαν τον νου και την ψυχή του.

Επιμέλεια Έκθεσης: Αναστάσιος Ντούρος, Διευθυντής Αγιορειτικής Εστίας

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ3
Πληροφορίες: www.agioritikiestia.gr
Εκθεσιακός χώρος: Σισμανόγλειο Μέγαρο, Κωνσταντινούπολη (İstiklal Cad. No 60, 34433 İstanbul, Galatasaray-Beyoğlu, +90212 3938290-1-2-4109)
Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, 16:00
Διάρκεια Έκθεσης: 18 Απριλίου – 30 Μαΐου 2022

Ωράριο λειτουργίας: Λόγω των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, η έκθεση είναι επισκέψιμη μόνο κατόπιν συνεννόησης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο +90 212 244 86 40 ή να στείλετε e-mail στο sismanogliomegaro@gmail.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος