Αφιερωμένο στην ηλεκτροκίνηση το “Voltάρω 5” στη Θεσσαλονίκη

Οργανισμοί, εταιρείες, εκπαιδευτικά ιδρύματα συμμετέχουν στην ετήσια Γιορτή Βιώσιμης Κινητικότητας με επίκεντρο την ηλεκτροκίνηση που διοργανώνεται σήμερα για 5η χρονιά, στην παραλία της Θεσσαλονίκης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Στο “Voltάρω 5” παρουσιάζονται επιβατικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πρωτοποριακά μοντέλα από ηλεκτρικά ποδήλατα, scooters και πατίνια και για πρώτη φορά ηλεκτρικό λεωφορείο, επαγγελματικά ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και ηλεκτρικά ποδήλατα ελληνικής κατασκευής με ειδικές προσαρμογές για άτομα με αναπηρίες και οι επισκέπτες ενημερώνονται για τις ενεργειακές δυνατότητες των ηλεκτρικών φορτιστών.

Αφιερωμένο στην ηλεκτροκίνηση το “Voltάρω 5” στη Θεσσαλονίκη

«Για πέμπτη χρονιά είμαστε εδώ στην καρδιά της Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, για να γιορτάσουμε μαζί την ηλεκτροκίνηση, το μέλλον της αστικής κινητικότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος» τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος περιηγήθηκε στα περίπτερα, συνομίλησε με τους εκθέτες και έκανε spin bike μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας- Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, καθώς και πολλούς επισκέπτες που επέλεξαν να αθληθούν στον χώρο για καλό σκοπό.

Την ανάγκη ύπαρξης κινήτρων, υποδομών και παιδείας για την εδραίωση της ηλεκτροκίνησης υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Τα κίνητρα δίνονται από την Πολιτεία, πρέπει να γίνουν υποδομές, να κατασκευάσουμε ποδηλατόδρομους, σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων» τόνισε επισημαίνοντας ότι «ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο πρώτος που έχει έτοιμη τη μελέτη για τους σταθμούς φόρτισης εντός των ορίων του».

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη μεταφορά από αέρος ηλεκτρικών πατινιών στον χώρο της παραλίας, στον υπαίθριο χώρο δίπλα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τη βοήθεια drones στο πλαίσιο παρουσίασης της έξυπνης “πράσινης” πρακτικής που ήδη εφαρμόζεται συστηματικά σε άλλες χώρες.

Επιπλέουν έχουν την ευκαιρία να κάνουν test drive με ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα και “να γράψουν” χιλιόμετρα στα 50 spin bikes. Το χρηματικό αντίτιμο για την ενέργεια που θα συγκεντρωθεί θα αποδοθεί στο “Χαμόγελο του Παιδιού” και το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Ν. Θεσσαλονίκης “Άλμα Ζωής”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος