82χρονη μαθήτρια έκλεψε τις εντυπώσεις στην παρέλαση στην Ρόδο

Με υπερηφάνεια για όσα κατάφερε σε μεγάλη ηλικία μια 82χρονη από την Ρόδο παρήλασε κατά την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου.

«Ξανάνιωσα, έγινα πάλι κοριτσόπουλο, αν και δεν το περίμενα. Ποτέ δεν είχα παρελάσει ως παιδί», αναφέρει με χαμόγελο η Σοφία Ρωμνάκη μαθήτρια του νυχτερινού σχολείου.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ένας προσωπικός αγώνας για να αναπληρώσει όσα έχασε πριν από εβδομήντα τόσα χρόνια, αποφάσισε να γυρίσει στην σχολική αίθουσα.

82χρονη μαθήτρια έκλεψε τις εντυπώσεις στην παρέλαση στην Ρόδο

«Υπέβοσκε μέσα μου το ότι δεν είχα κάνει παρέλαση ως παιδί». Αρχικός στόχος δεν ήταν η παρέλαση αλλά η απόκτηση γνώσεως και η ηλικία δεν έγινε εμπόδιο για να τον πετύχει.

Η κ. Ρωμνάκη έγινε θέμα συζητήσεως μεταξύ των συμμαθητών της στο ΚΑΠΗ και πολλοί  θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της. «Δεν είναι δύσκολο. Αρκεί να υπάρχει θέληση».

Ο  Νίκος Οικονόμος διευθυντής ΕΠΑΛ Εσπερινού Λυκείου Ρόδου, εξηγεί πως πρόκειται για ένα νυχτερινό σχολείο με ενήλικες. Όσον αφορά την μαθήτρια του, η οποία είναι κατά τι μεγαλύτερη από εκείνον τα έργα μιλούν μόνα τους. Επιμελής, τακτική στις υποχρεώσεις του σχολείου, πάντα διαβασμένη. Όπως λέει η συμμετοχή της κ. Ρωμνάκη στην παρέλαση ενέπνευσε πολύ κόσμο, «δεν το κάνει προσχηματικά, είναι συνεπής μαθήτρια».

82χρονη μαθήτρια έκλεψε τις εντυπώσεις στην παρέλαση στην Ρόδο

Η 82χρονη έχει άλλα δυο χρόνια και έχει σχέδια για το μέλλον. Θα ακολουθήσει μαθήματα γεωπονίας. Η οικογένεια ήταν στήριγμα στην προσπάθεια της, την παρότρυναν να επιστρέψει στα θρανία. Γιατί τελικά σημασία δεν έχει τι λέει η ταυτότητα. Αρκεί να υπάρχει θέληση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος