Από σήμερα οι αιτήσεις για το “Παιδί & Θάλασσα” στο Ωραιόκαστρο

Αρχίζουν σήμερα οι αιτήσεις εγγραφής στο πρόγραμμα Παιδί και Θάλασσα του δήμου Ωραιοκάστρου και θα διαρκέσουν ως τις 28 Ιουνίου. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 3 ως τις 14 Ιουλίου.

Καθημερινά, εκτός των Σαββατοκύριακων, τα παιδιά θα μεταφέρονται με λεωφορεία του δήμου αυθημερόν στην παραλία της Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής, όπου θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν ανέμελα τη θάλασσα. Στόχος του προγράμματος, που απευθύνεται σε παιδιά δημοτών και κατοίκων του δήμου που ολοκλήρωσαν τη δεύτερη τάξη δημοτικού έως και τη δεύτερη τάξη γυμνασίου, δηλαδή 8-14 ετών, είναι η συμμετοχή όλο και περισσότερων παιδιών σε ποικιλία αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων αλλά και η παράλληλη στήριξη των εργαζόμενων γονέων.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή είναι:

1. Αίτηση ενδιαφέροντος

2. Υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα πως το παιδί παρακολουθείται τακτικά από γιατρό, ο οποίος έχει βεβαιώσει τους γονείς για την καλή υγεία του.

3. Πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα και βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ (για τη χρήση του δικαιώματος έκπτωσης).

4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (για τη χρήση του δικαιώματος έκπτωσης).

H οικονομική συμμετοχή των οικογενειών καθορίζεται ως εξής:

• Σαράντα ευρώ (40 ευρώ) ανά παιδί.

• Για το δεύτερο παιδί υπάρχει έκπτωση 50%, δηλαδή είκοσι ευρώ (20 ευρώ) και για το τρίτο παιδί δωρεάν συμμετοχή.

• Παιδί με δύο γονείς άνεργους και οικογενειακό εισόδημα κάτω των δώδεκα χιλιάδων ευρώ (12.000 ευρώ), θα έχει δωρεάν συμμετοχή.

• Παιδί με δύο γονείς άνεργους και οικογενειακό εισόδημα άνω των δώδεκα χιλιάδων ευρώ (12.000 ευρώ) θα έχει έκπτωση 50%, δηλαδή συμμετοχή 20 ευρώ για κάθε παιδί.

• Παιδί μονογονεϊκής οικογένειας με άνεργο γονέα και εισόδημα κάτω των δώδεκα χιλιάδων ευρώ (12.000 ευρώ), θα έχει δωρεάν συμμετοχή.

• Παιδί μονογονεϊκής οικογένειας με άνεργο γονέα και εισόδημα άνω των δώδεκα χιλιάδων ευρώ (12.000 ευρώ), θα έχει έκπτωση 50%, δηλαδή συμμετοχή 20 ευρώ για κάθε παιδί.

Οι κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Ωραιοκάστρου μπορούν να προμηθευτούν την αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση από το γραφείο αθλητισμού, στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου (τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 690793).

Οι κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Μυγδονίας από το δημοτικό κατάστημα στη Λητή (1ος όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας 2394330501.

Οι κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Καλλιθέας από το δημοτικό κατάστημα στον Πεντάλοφο (τηλέφωνο επικοινωνίας 2313 300801).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ