Αιτήσεις για ίδρυση κέντρων αποθήκευσης και διανομής στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ξεκίνησε στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η διαδικασία υποβολής αιτήσεων προς το τμήμα αδειοδοτήσεων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για την έκδοση αδειών ίδρυσης κέντρων αποθήκευσης και διανομής (logistics).
“Υπάρχει μια δυναμική όσον αφορά τα κέντρα διανομής εμπορικών προϊόντων και προϊόντων τροφίμων, ενώ οι εταιρείες αυτές περιμένουν και την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ώστε να επωφεληθούν”, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κώστας Γιουτίκας, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους ελληνικών και διεθνών μεταφορικών εταιριών που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για σχετικές επενδύσεις.
Ο κ. Γιουτίκας σημείωσε τη θετική εξέλιξη της δημοσίευσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία καθορίζεται η διαδικασία εγκατάστασης των κέντρων αυτών, ενώ σχετικά με τα προβλήματα που εκδηλώνονται όσον αφορά τις χρήσης γης πέριξ της Θεσσαλονίκης, κάλεσε τους δήμους της περιοχής να ξεκινήσουν τροποποιήσεις στα τοπικά πολεοδομικά σχέδια, ώστε να διευκολύνουν τις εταιρείες. Στη συνάντηση εξετάστηκε ακόμη το ζήτημα της διεξαγωγής ελέγχων από την Περιφέρεια, προκειμένου να διαπιστώνεται αν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος