Στην κυκλοφορία το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Θεσσαλονίκης-Σερρών-Προμαχώνα

Στην κυκλοφορία δόθηκε γύρω στις 2.30 μετά το μεσημέρι το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Θεσσαλονίκης-Σερρών-Προμαχώνα, από τον ανισόπεδο κόμβο Λευκώνα μέχρι τον κόμβο Κάτω Χριστού. Με το συγκεκριμένο τμήμα, μήκους 5 χιλιομέτρων, ολοκληρώνεται η κατασκευή των νέων τμημάτων του κάθετου άξονα «Θεσσαλονίκης – Σερρών – Προμαχώνα», μήκους 96 χιλιομέτρων. Ο εν λόγω άξονας αποτελεί το νοτιότερο τμήμα του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου ΙV (Βερολίνο – Πράγα – Βουδαπέστη – Σόφια – Θεσσαλονίκη) και βασική σύνδεση του οδικού δικτύου της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.
Εκ των 96 χιλιομέτρων του, τα 79 κατασκευάστηκαν και αποδόθηκαν από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στην κυκλοφορία, τμηματικά από το 2001 έως και σήμερα, με διατομή τετράϊχνου αυτοκινητοδρόμου, αποτελούμενη από δύο λωρίδες κυκλοφορίας και Λωρίδα ΄Εκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) , στο πλαίσιο 14 εργολαβιών. Είναι συνολικού προϋπολογισμού 465 εκατ. ευρώ (με Φ.Π.Α.). Τα υπόλοιπα 17 χιλιόμετρα του κάθετου άξονα είχαν κατασκευαστεί στο παρελθόν και διαθέτουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας χωρίς ΛΕΑ. Σε λίγη ώρα αναμένεται να παραδοθεί σε χρήση και το κομμάτι του δρόμου Μουδανιών- Ποτίδαιας, στη Χαλκιδική, μήκους 4,2 χιλιομέτρων.

«Πρόκειται για ένα έργο το οποίο, όπως και τόσα άλλα μεγάλα έργα στη χώρα, ταλανίστηκε από διαχειριστικές εμπλοκές και καθυστερήσεις. Σήμερα, ωστόσο και με την παράδοση του τελευταίου τμήματος, ολοκληρώνεται ένα έργο που θα αποτελέσει καταλύτη για τις επενδύσεις της Βόρειας Ελλάδας, στους τομείς των Συνδυασμένων Μεταφορών, του Τουρισμού, του Εμπορίου και της Βιομηχανίας», υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. «Ο Κάθετος Άξονας Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνας θα συμβάλει, μεταξύ άλλων, καθοριστικά και στην ενδυνάμωση της στρατηγικής θέσης της Θεσσαλονίκης, ενώ θα επιφέρει σημαντικά οφέλη και στην τοπική κοινωνία των Σερρών», προσέθεσε ο υπουργός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος