5ο “Music Diaries” International Workshop Festival 2023 από το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Η 5η διεθνής διοργάνωση του “Music Diaries” International Workshop Festival, θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 25 Ιουνίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ωδείου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα βρεθούν σε κοινό τόπο και χρόνο για να γεμίσουν τις μέρες με έμπνευση, δημιουργία και κοινές δράσεις, προσφέροντας στους συμμετέχοντες σπουδαστές και στο κοινό της πόλης τρεις ανεπανάληπτες μέρες με καινοτόμες δραστηριότητες και πρωτοποριακά προγράμματα.

Τα «Μουσικά Ημερολόγια» (“Music Diaries”) έχουν αποτελέσει ένα νέο “entry” στα μουσικά δρώμενα της χώρας, καθώς δεν περιορίζονται μόνο στο στενό πλαίσιο των μαθημάτων, αλλά συνδυάζουν master classes ερμηνείας και τεχνικής με την ακαδημαϊκή έρευνα. Παράλληλα προσφέρουν θεματικές, που προωθούν ότι νέο διαδραματίζεται στη διεθνή μουσική σκηνή, ανοιχτές για όλους του συμμετέχοντες.

Προσκεκλημένοι διακεκριμένοι μουσικοί ερμηνευτές, διεθνούς εμβέλειας, θα παρουσιάσουν το έργο τους με συναυλίες, διαλέξεις, εργαστήρια, master classes, ενώ παράλληλα καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα προβάλουν στο open forum τις πιο πρωτοποριακές και νέες τάσεις στο χώρο της μουσικής και της έρευνας.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Beartive σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο της Κ.Ε.Π.Α.Π του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.
Οι συνεργασίες με φορείς του εξωτερικού φέτος θα μας φέρουν σε επαφή με καλλιτέχνες από την Ιταλία (συνεργασία με το Conservatorio της Πάδοβα), την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Αναλυτικά οι ενότητες:
23-25 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ MASTERCLASSES για Πιάνο, Βιολί, Κλαρινέτο, Σύνθεση, Ανώτερα Θεωρητικά & Μουσική Δωματίου
24 ΙΟΥΝΙΟΥ
OPEN FORUM PLATFORM
Θέατρο “Σταύρος Κουγιουμτζής”, Δημαρχείο Πανοράματος
Ελεύθερη είσοδος | Πληροφορίες & τηλεφωνικές κρατήσεις | 2313 301013
Κατά τη διάρκεια του Open Forum παρουσιάζονται προτάσεις καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που επικεντρώνονται σε ποικίλες θεματικές, όπως: Concert presentation, Lecture concert, presentation of projects, papers.

Βρείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Open Forum και εδώ περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος